20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii Liceului „Voltaire“ încep pregătirea intensivă la limba franceză

Elevii Liceului „Voltaire“ încep pregătirea intensivă la limba franceză

Cei 100 de elevi admişi la Liceul Internaţional „Voltaire“ sunt aşteptaţi începând de miercuri, 2 septembrie, şi până pe 10 septembrie la sediul liceului pentru pregătirea intensivă la limba franceză. Cursurile încep zilnic la ora 10.00. Tot în această săptămână, profesorii selectaţi să predea la Liceul „Voltaire“ vor prezenta elevilor laboratoarele de fizică, informatică şi chimie. Programul activităţilor Liceului „Voltaire“ este prezentat pe site-ul instituţiei, dar şi pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/pages/Liceul-Interna%C5%A3ional-cu-predare-%C3%AEn-Limba-Francez%C4%83/635448663257606?fref=photo).
„Până la începerea anului şcolar avem un program bine stabilit pentru elevii noştri: cursuri de franceză, ore de muzică, familiarizarea cu baza materială a liceului“, a precizat prof. Anca Păunescu, director al Liceului Internaţional „Voltaire“.
La fiecare dintre cele patru profile (filologie, matematică-informatică, știinţe sociale şi știinţe ale naturii) au fost admişi câte 25 de elevi. Cea mai mare medie de admitere a fost 9,99 şi s-a înregistrat la clasa de matematică-informatică, iar cea mai mică a fost de 7,60 – la clasa de știinţe sociale. Cursurile se vor desfăşura în cadrul clădirii Facultăţii de Drept, într-un circuit separat, la etajul întâi, unde le-au fost rezervate sălile de curs, cancelaria, sălile pentru after-school. Liceul are sprijinul reprezentanțelor și institutelor francofone. Elevii vor avea astfel şansa ca după terminarea liceului să facă studii universitare recunoscute în ţările francofone. Unitatea de învăţământ va funcţiona în regim after-school, elevii vor avea cel mult cinci ore pe zi de cursuri, în rest activităţi extracurriculare.
Liceul Internaţional cu predare în limba franceză din Craiova a fost înfiinţat în acest an de Universitatea din Craiova. Cele patru clase care vor funcţiona din această toamnă s-au ocupat la capacitate maximă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS