19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDezastru la bacalaureat, sesiunea de toamnă

Dezastru la bacalaureat, sesiunea de toamnă

Dintre candidaţii doljeni care au susţinut examenul de bacalaureat în această sesiune, 76,39% nu au reuşit să obţină notă de promovare. Din cei 1.831 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea examenului de bacalaureat, 419 au absentat, iar şase au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Doar 322 de candidaţi doljeni au promovat bacalaureatul. Cei mai mulți candidați care au susținut examenul de maturitate sunt din următoarele unități școlare: 172 de la „Ștefan Odobleja“, 151 de la „Ștefan Milcu“ din Calafat și 150 de la Colegiul „Gheorghe Chițu“.
De la CN „Carol I“, toţi cei trei candidaţi înscrişi la bacalaureat au promovat examenul; de la CN „Elena Cuza“, din cei şapte candidaţi înscrişi, patru au promovat examenul, iar unul a lipsit; de la CN „Nicolae Titulescu“, din cei 36 de candidaţi înscrişi, au promovat 16; de la Liceul Teoretic „Henri Coandă“, din cei 26 de candidaţi înscrişi la sesiunea a II-a a bacalaureatului, 15 nu au promovat. De la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu“ din Filiaşi, din cei 144 de candidaţi înscrişi la bacala­u­reat, 52 au absentat și doar 22 au reuşit să promoveze. La trei unităţi de învăţământ din Dolj, nici un candidat înscris la bacalaureat nu a reuşit să promoveze: Liceul Tehnologic „Beethoven“, Liceul Tehnologic „Ing. Ionete Aurelian“ din Malu Mare şi Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu“ din Cârcea. Alături de acestea, alte 15 de unităţi de învăţământ din judeţ înregistrează un procent de promovabilitate mai mic de 20%.
Astfel, la Liceul Tehnologic „Ştefan Anghel“ din Băileşti, din cei 26 de candidaţi înscrişi, 13 au absentat, unul singur a promovat; la Liceul Tehnologic Auto, din cei 47 de candidaţi înscrişi la examen, opt au absentat, 35 au picat bacalaureatul, trei candidaţi au fost declaraţi promovaţi, unul a fost eliminat. La Liceul Tehnic de Industrie Alimentară, doar doi candidaţi din cei care s-au prezentat la susţinerea probelor au promovat. La două unităţi de învăţământ doljene, peste 100 de candidaţi au picat bacalaureatul: Colegiul „Gheorghe Chițu“ – 105 candidaţi declaraţi nepromovaţi, 30 promovaţi, şi Colegiul „Ştefan Odobleja“ – 105 candidaţi nepromovaţi, 36 promovați.
Județul Gorj se situează pe penultimul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate a celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat. Astfel, doar 15,85% (195 de absolvenţi din total) din candidaţii din sesiunea a doua au promovat examenul.
Pe ultimul loc pe ţară se află Ilfovul, cu 14,69%. În Gorj, s-au prezentat la examene 1.230 de candidaţi, din care trei au fost respinşi, iar 1.032 au picat probele pe care le-au susţinut. În cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, doar doi elevi au reuşit să obţină medii peste 8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS