17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReabilitarea străzilor Râului și Bariera Vâlcii, în linie dreaptă

Reabilitarea străzilor Râului și Bariera Vâlcii, în linie dreaptă

Cele două străzi aflate în reabilitare pe un proiect pe fonduri europene, Bariera Vâlcii și Râului, ar putea fi asfaltate în totalitate în următoarele luni. Pe Bariera Vâlcii se lucrează în continuare la introducerea rețelei de canalizare, după care se va trece la asfaltare, iar pe Râului a fost asfaltat, în câteva zile, tronsonul dintre bulevardul Știrbei Vodă și strada Tabaci. După ce se termină reabilitarea carosabilului pe cele două mari artere, municipalitatea va intra, pe acordul-cadru de asfaltare, și pe străzile mai mici din aceste cartiere.

Problemele de pe strada Bariera Vâlcii – unde în urmă cu o lună și jumătate a existat o discuție financiară între liderul de asociere al contractului și firma care lucrează pe strada respectivă – par să fi dispărut. După ce au fost asfaltate mai multe sute de metri în doar câteva zile, constructorul Imob Lux Construct continuă introducerea rețelei de canalizare, din care mai are doar câteva sute de metri liniari.
„Stăm mai bine ca în urmă cu o lună, adică chiar se lucrează pe Bariera Vâlcii. Se îngroapă cei 800 de metri liniari de canalizare, așteptăm să finalizăm cu această parte care, din punct de vedere al constructorului, este cea mai dificilă, pentru că s-a lucrat și la adâncimi de cinci-șase metri. Ei lucrează la această problemă de vreo două săptămâni, mai sunt circa 200-300 de metri liniari de conductă de introdus.
Sperăm ca într-o lună, o lună și un pic să terminăm cu asfaltarea. În momentul în care se intră și doar se asfaltează, nu durează mai mult de o săptămână sau ceva de genul acesta ca să fie făcută cap-coadă. Ați văzut că, acum o lună, în patru zile au asfaltat foarte mult. A existat în urmă cu o lună și jumătate o neînțelegere cu banii între firme, dar în momentul de față sunt aprovizionați cu materiale.
Piatra care urmează să fie folosită la asfaltare este depozitată pe Râului, la Autobaza RAT“, a explicat administratorul Public al Craiovei, Radu Preda.

„După Bariera Vâlcii, avem în plan Prelungirea Teilor“

În cartierul Bariera Vâlcii, pe lângă marea arteră care trebuie reabilitată, deloc de neglijat sunt și străzile mai mici. Municipalitatea a explicat că, după asfaltarea acestei străzi, vor urma și altele, care fac legătura cu Centura de Nord. „Și Compania de Apă Oltenia se apropie de finalizare cu branșamentul care este la intersecția Toamnei cu Bariera Vâlcii, pe masterplanul de apă. Ar trebui să terminăm cu partea asta de la Pod, care ne-a ținut în urmă vreo doi ani. După asfaltarea Barierei Vâlcii, avem în plan Prelungirea Teilor, pentru a face legătura între strada Toamnei și Centura de Nord. Probabil că toamna asta o să ne prindă cu ele finalizate. Sper ca masterplanul de apă, ca aceste investiții destul de grele și care au provocat deranj să se finalizeze cât mai repede și să putem să le oferim oamenilor din Bariera Vâlcii condiții normale“, a mai spus Preda.

„În două-trei săptămâni suntem pregătiți să intrăm în Catargiu“

Cealaltă stradă aflată în reabilitare pe fonduri europene, pe același proiect, este strada Râului, la care se lucrează din primăvara anului trecut. Lucrările de schimbare a țevilor de apă și canalizare aproape s-au încheiat, iar constructorul Tel Drum a mai asfaltat, deocamdată cu primul strat, unul dintre tronsoane. „A fost o problemă cu subtraversarea unor cabluri, care s-a rezolvat, între constructor și CEZ. S-a putut intra să se facă săpături sub niște cabluri de forță. Eu cred că în cursul lunii septembrie se va termina“, a declarat, în urmă cu câteva zile, viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu.
„Pe Râului lucrăm și suntem în asfaltare pe tronsonul dintre bulevardul Știrbei Vodă și strada Tabaci. Deja s-a turnat primul strat. Și pe tronsonul de pe strada Bucovăț către Știrbei Vodă sunt echipe de oameni. Sunt convins că lucrarea se va termina în condiții optime deoarece, în momentul de față, tot ce a însemnat parte de apă și canal și intervenții ale Companiei de Apă s-au cam finalizat în zonă și mergem în linie dreaptă cu partea de construcții. La fel ca pe Bariera Vâlcii, și pe Râului vom intra pe străduțele din cartierul Catargiu. Mă refer la străzi precum Bărăganului, Alba Iulia, Tismana, care fac accesul către cartier. Ar fi păcat să avem un bulevard frumos și oamenii să nu ajungă la el. În două-trei săptămâni suntem pregătiți să intrăm în Catargiu“, a mai precizat city-managerul.
Lucrările pe cele două străzi trebuie finalizate, teoretic, până la sfârșitul anului, pentru a nu se pierde finanțarea europeană. Din proiectul în care sunt incluse cele două străzi mai face parte și strada Caracal, recepționată la finele anului trecut.

Cazurile de dezmembrări auto de pe Râului s-au rărit

Vorbind despre bulevardul Râului, administratorul public al Craiovei, Radu Preda, a explicat că s-au rărit considerabil cazurile de dezmembrări auto pe domeniul public, o situație care trena de foarte multă vreme în zonă. „Ne-am trezit săptămâna trecută cu un tir parcat pe casetele de pe Râului. Am trimis poliția și jandarmeria, a dispărut a doua zi, când l-au băgat în curte. Se parchează autovehicule care urmează să fie dezmembrate, dar nu s-a mai întâmplat decât în două situații, pe care le-am rezolvat cu ajutorul poliției. Suntem, în continuare, prezenți acolo și nu o să mai permitem ca zona să redevină ce era înainte“, a conchis Preda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS