14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrădina Botanică va avea două terenuri de sport și o nouă intrare

Grădina Botanică va avea două terenuri de sport și o nouă intrare

Asfaltarea s-a încheiat în Grădina Botanică, însă mai sunt încă foarte multe lucruri de făcut până când zona va fi gata 100%. Municipalitatea a început să lucreze la amenajarea celei de-a doua intrări în grădină, dinspre blocurile de la Groapă, și plănuiește să realizeze, în incinta obiectivului, și două terenuri de sport. Cea mai mare provocare rămâne însă curățarea zonei de vegetația crescută haotic ani la rând.

Intrată în reabilitare la începutul lunii mai, Grădina Botanică din Craiova a început să prindă contur. Asfaltarea aleilor s-a încheiat și au fost montate și o parte dintre băncuțe, dar și coșuri de gunoi, iar craiovenii iubitori de mișcare pot fi văzuți făcând jogging pe noul asfalt de culoare roșie.

A doua intrare, dinspre blocurile de pe Titulescu

O noutate pentru acest loc o reprezintă cea de-a doua intrare în grădină, a cărei amenajare stă să înceapă. Aceasta este amplasată în spatele blocurilor de pe bulevardul Nicolae Titulescu, iar scopul ei este de a scuti craiovenii de ocolul pe care ar trebui să-l facă pentru a ajunge în grădină. „În momentul de față, suntem aproape de finalizare cu investițiile pe care le-am putut derula în cadrul contractelor pe care le avea primăria. Acum lucrăm la partea de finețe. Ne dorim să decolmatăm lacul și să defrișăm vegetația crescută în mod haotic și suntem pregătiți să dăm drumul în scurt timp și la intrarea dinspre zona de blocuri de la Groapă. Așteptăm să îmbrăcăm în lemn țevile care sunt aici și să facem o intrare prin care să nu-ți fie teamă să mergi. Bineînțeles că strada care ajunge aici trebuie și ea făcută, astfel încât craiovenii să poată veni și din zona Craiovița fără să ocolească foarte mult“, a explicat administratorul public al Craiovei, Radu Preda. Intrarea este accesibilă încă de pe acum, dar nu este amenajată complet. Zona a fost curățată de verdeață, iar aleea care duce către noua intrare a fost asfaltată.
Un plus al acesteia îl constituie faptul că vor exista mai multe locuri de parcare disponibile doar la intrarea principală. „La intrarea de pe strada Iancu Jianu, locurile de parcare sunt foarte puține. Aici este o zonă cu parcări între blocuri. Mă gândesc că, în timpul zilei, dacă vii o oră-două pentru a-ți plimba copilul, îți lași mașina fără nici un fel de problemă. Noi, cel puțin în stânga și în dreapta intrării, o să intervenim cu colegii de la drumuri ca să amenajăm zona, astfel încât să devină accesibilă“, a mai menționat Preda.

Două terenuri de sport și loc de ping-pong

Aleile care au rămas neasfaltate vor fi pavate, iar în incinta grădinii ar urma să fie amenajate și două terenuri de sport. „Am terminat conturarea aleilor, dar au mai rămas câteva zone nefăcute, pentru că acolo ne dorim să punem pavaj. Urmează să creionăm două terenuri de sport, iar în zona în care ne aflăm (zona celei de-a doua intrări – n.r.) va fi o masă de ping-pong. Vrem ca proiectul Grădinii Botanice să nu fie doar o chestiune de moment care să ducă la reajungerea în starea de paragină pe care am găsit-o. Aceasta va continua cu investiții în reamenajarea zonei verzi. Titulatura de Grădină Botanică presupune un ansamblu de plante, de flori care să atragă vizitatorii“, a mai spus administratorul public. Până la plantarea de noi flori, zona trebuie curățată de gunoaiele care au „populat“ grădina de-a lungul multor ani.
În ceea ce privește lacul, municipalitatea urmează să demareze o procedură de licitație pentru decolmatarea sa. După curățare, autoritatea locală vrea să amenajeze, cu resurse proprii, un mic ponton de pe care doritorii pot admira peisajul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS