17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul din Filiași, audiat într-un dosar de abuz în serviciu

Primarul din Filiași, audiat într-un dosar de abuz în serviciu

Primarul orașului Filiași, Nicolae Stăncioi, a fost audiat ieri într-un dosar în care procurorii fac cercetări privind comiterea infracțiunii de abuz în serviciu (Foto: Arhiva GdS)
Primarul orașului Filiași, Nicolae Stăncioi, a fost audiat ieri într-un dosar în care procurorii fac cercetări privind comiterea infracțiunii de abuz în serviciu (Foto: Arhiva GdS)

Polițiștii din Filiaşi au făcut, luni, în baza unor mandate emise de instanța de judecată, trei percheziţii domiciliare și una la Primăria Filiași, fiind vizați trei funcționari publici, printre care și primarul Nicolae Stăncioi. Acțiunea s-a desfășurat sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași, care au în lucru un dosar penal privind comiterea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată de către funcționarii Primăriei Filiași. „Polițiștii au ridicat mai multe înscrisuri atât de la sediul instituției vizate, cât şi de la locuinţele celor trei funcţionari ce urmează să fie folosite în procesul penal. În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2013 – 2015, funcţionari din cadrul unei instituții publice din Filiaşi au achitat mai multor societăţi comerciale sume de bani pentru plata unor facturi fiscale emise către Consiliul Local Filiaşi, deşi în cauză se încheiaseră contracte de comodat conform cărora obligaţia achitării facturilor fiscale revenea societăţilor comerciale“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
Este vorba de o serie de mai multe imobile aflate în proprietatea Primăriei Filiași, care au fost închiriate în baza unor contracte de comodat unor societăți comerciale. Deși în respectivele contracte se preciza că utilitățile trebuia să fie plătite de societățile comerciale, facturile au fost achitate de către… Primăria Filiași. Pe pagina de internet a Primăriei Filiași se găsesc mai multe hotărâri ale consiliului local privind încheierea unor contracte de comodat. Astfel, din 2013 și până în 2015 au fost încheiate contracte de comodat cu Palatul Copiilor Craiova, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj, SC CEZ Distribuție SA Craiova, dar și cu SC Construcții Erbașu SA București.
SC Construcții Erbașu SA București, lider al asocierii SC Polystart Impex SRL Craiova și SC Grup Primacons SRL Slatina, lucrează în prezent la proiectarea și execuția de branșamente și racorduri la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare din Filiași.
Potrivit unor surse ale GdS, este vorba de spațiul pus la dispoziția SC Construcții Erbașu SA de către Primăria Filiași pentru organizarea de șantier. Utilitățile, printre care și curentul electric, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, au fost achitate de Primăria Filiași, și nu de SC Construcții Erbașu SA, așa cum se prevede în contractul de comodat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS