14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAutostrada OltenieiScrisoarea pentru „Autostrada Olteniei“ a ajuns la Bruxelles

Scrisoarea pentru „Autostrada Olteniei“ a ajuns la Bruxelles

Participanții la dezbaterea „Drumuri pentru Oltenia“ au semnat o scrisoare comună pentru comisarii de la Bruxelles (Foto: GdS)
Participanții la dezbaterea „Drumuri pentru Oltenia“ au semnat o scrisoare comună pentru comisarii de la Bruxelles (Foto: GdS)

Trei comisari de specialitate au pe masă scrisoarea semnată de participanții la dezbaterea „Drumuri pentru Oltenia“, organizată pe 7 iunie de Gazeta de Sud și Alege TV, prin care cer o autostradă Craiova – Lugoj în perioada 2014 – 2020. GdS pune la dispoziție o rubrică specială, în care cititorii pot afla în timp real cum evoluează această campanie pentru Oltenia.

Campania pentru „Autostrada Olteniei“ Craiova – Lugoj a făcut deja primii pași. Gazeta de Sud și Alege TV au organizat, pe 7 iunie 2015, la Prefectura Dolj, dezbaterea „Drumuri pentru Oltenia“, la care au participat oameni politici și reprezentanți ai mediului de afaceri.
Depășind barierele politice, parlamentari de Dolj de la PNL, PSD și PSRO au căzut de acord asupra conținutului unei scrisori comune către Comisia Europeană (CE), prin care cer introducerea în lista de priorități pentru perioada de programare 2014 – 2020 a unei autostrăzi Craiova – Lugoj. Reamintim că, prin Masterplanul General de Transport al României (MPGT), această rută este prevăzută cu drumuri expres, însă în perioada 2029 – 2032. Fără o autostradă către Europa de Vest, Oltenia, una dintre cele mai sărace regiuni ale României, va cădea din punct de vedere economic, au apreciat cei prezenți la dezbatere. Scrisoarea pentru „Autostrada Olteniei“ a fost transmisă la începutul acestei săptămâni către Jyrki Katainen – vicepreședintele Comisiei Europene (CE), comisar pentru locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate, Violeta Bulc – comisar pentru transporturi, și Corina Crețu – comisar pentru politică regională. Iată și cine sunt semnatarii scrisorii: Marian Jean Marinescu – europarlamentar, membru în Comisia de transport și turism a Parlamentului European (PE), Mihai Fifor – președinte al Comisiei de transporturi și energie din Senatul României, Petre Petrescu – membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților, deputații Florentin Gust, Constantin Dascălu și Daniel Iane, iar din partea patronatelor: Tony Bold – președinte Patronatul Român – filiala Dolj, Eugen Sârbu – vicepreședinte Patronatul Român – filiala Dolj și Nicu Durău – director resurse umane ALRO Slatina. Campania pentru „Autostrada Olteniei“ aduce și alte adeziuni. În ultimele zile, s-au alăturat proiectului Mario Oprea – senator PNL Dolj și Ionuț Stroe – deputat PNL de Dolj. Gazeta de Sud pune la dispoziția cititorilor o rubrică specială dedicată acestei campanii pentru Oltenia. Cei care doresc să afle amănunte despre proiect și să afle în timp real care este stadiul demersurilor către autoritățile de la București și Bruxelles o pot face pe pagina de internet a GdS, la adresa: www.gds.ro/Local/autostrada-olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS