9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞefa de la Protecţia Socială Târgu Jiu, reţinută de DNA pentru luare de mită

Şefa de la Protecţia Socială Târgu Jiu, reţinută de DNA pentru luare de mită

Directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS), din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Teodora Ciobanu, a fost reţinută ieri de către Direcţia Naţională Anticorupţie Craiova, pentru luare de mită în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007-2015, Teodora Cristina Ciobanu, în calitate de director în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 de lei și 3.000 de euro, primind în final suma totală de aproximativ 4.000 de euro.
„Sumele de bani au fost pretinse și primite de inculpata Ciobanu Teodora Cristina în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcții (infirmier, asistent medical etc.) din cadrul instituției publice unde inculpata își desfășura activitatea“, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ridicată din birou de la prima oră

Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a fost ridicată din biroul de la sediul instituţiei încă de la primele ore ale dimineţii. Şefa DPPS abia a apucat să intre în birou, iar la puţin timp au sosit şi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, alături de un procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Primele semne de întrebare au apărut în rândul oficialităţilor locale cu privire la lipsa Teodorei Ciobanu de la activităţile organizate în cadrul Zilelor Oraşului. De altfel, Teodora Ciobanu este cea care a conceput programul dedicat manifestărilor respective. Potrivit unor surse judiciare, Direcţia Naţională Anticorupţie a delegat anchetatorilor Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj sarcina de a lua declaraţii şi/ sau de a ridica documente, de la sediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu Jiu. Rămâne de văzut dacă magistraţii Tribunalului Dolj vor aproba astăzi propunerea de arestare preventivă pe 30 de zile.
DNA Craiova derulează o anchetă şi la Primăria Târgu Jiu, la începutul săptămânii având loc percheziţii la casa şi în biroul primarului Florin Cârciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS