9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Ionel Manțog, eliberat condiţionat din închisoare

Gorj: Ionel Manțog, eliberat condiţionat din închisoare

Judecătoria Târgu Jiu a decis ca ex-secretarul de stat în Ministerul Economiei şi fost drector al CE Turceni, Ionel Manțog să fie eliberat condiționat din închisoare. „Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Manţog Ionel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Manţog Ionel, aflat în executarea pedepsei de 5 ani închisoare”, a stabilit Judecătoria Târgu Jiu.

Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei se află în Penitenciarul Târgu Jiu, unde își execută pedeapsa în dosarul strămutaților de lux.

Manţog se află din anul 2012 după gratii, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pe Ionel Manţog sub acuzaţia de abuz în serviciu. Deşi scăpase de acuzaţii la primele instanţe, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să în condamne pe Ionel Manţog la cinci ani de închisoare cu executare. Aceeaşi pedeapsă a primit şi Ion Vulpe, fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Vulpe a ieşit mai repede din Penitenciarul Târgu Jiu, având peste 60 de ani şi beneficiind de o reducere mai mare de pedeapsă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS