19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎnscrierile la grădiniţă încep pe 11 mai

Înscrierile la grădiniţă încep pe 11 mai

De săptămâna aceasta au început reînscrierile copiilor înmatriculaţi în învăţământul preşcolar. De pe 11 mai, încep înscrierile la grădiniţă a copiilor nou-veniţi în sistem, astfel încât, până la 1 august, procesul să fie finalizat.
„Prima etapă, care a început deja, se referă la reînscrierea preşcolarilor care frecventează grădiniţele. Perioadele de înscriere şi reînscriere, la nivelul fiecărei grădiniţe, vor fi stabilite de conducerea respectivelor unităţi de învăţământ şi afişate la loc vizibil pentru oricine este interesat. După finalizarea etapei de reînscriere, ocuparea locurilor libere se va face după mai multe criterii. Se va merge în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare (copii de cinci ani), grupa mijlocie (copii de patru ani) şi grupa mică (copii de doi-trei ani)“, a precizat Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.
Repartizarea se va face în limita locurilor rămase disponibile şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale de departajare pe care grădiniţele le aplică atunci când sunt mai multe solicitări decât numărul de locuri existente (apropierea de domiciliul copilului, existenţa unui frate sau a unei surori care sunt deja înmatriculaţi în unitatea unde se solicită înscrierea, părinte sau unic întreţinător al copilului, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului). Criteriile generale vor fi aprobate de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi se aplică în baza unor documente doveditoare, prezentate de către părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului.
În judeţul Dolj funcţionează 21 de grădiniţe cu personalitate juridică şi 243 de structuri. În acest an şcolar, au urmat cursurile învăţământului preşcolar 16.864 de copii. „Se lucrează cu 785 de grupe de copii, iar pentru anul şcolar viitor, pe baza estimărilor ne aşteptăm la 790 de grupe, aproximativ 16.655 de copii“, a adăugat Mihăiţă Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS