10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii doljeni în vizită la Judecătoria Craiova

Elevii doljeni în vizită la Judecătoria Craiova

Elevii doljeni care doresc să dezvolte o carieră în domeniul juridic au vizitat Judecătoria din Craiova, fiind puşi în faţa altor provocări şi ocazii de explorare şi structurare a propriilor abilităţi şi motivaţii. Noţiuni ca autoritate, separarea puterilor în stat, cetăţenie, libertate personală sunt învăţate în şcoala, însă toate acestea pot avea aplicabilitate directă dacă sunt susţinute de o latura practică. Vizita a avut loc în cadrul proiectului „TRAVAIL – Tranziția la viața activă în vederea integrării pe piața muncii pentru elevii din județul Dolj” implementat de Asociația Mereu pentru Europa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Asociația EduFor Craiova și UNIAUDAX – Centro de Investigaçăo e Apoio ao Empreendedorismo e Empresas Familiares din Portugalia, fiind  cofinanţat din FSE prin POSDRU 2007-2013.

Liceenii au avut ocazia să se familiarizeze cu perimetrul juridic, asistând la o şedintă de judecată, care are caracter public, iar  impactul a fost cu atât mai mare cu cât cauzele aflate pe rol au stârnit interesul participanţilor, astfel că elevii au fost impresionaţi de întâlnirea avută cu unul dintre judecători, de cunoştintele vaste pe care le deţine un magistrat, de volumul mare de dosare, de prestaţia avocaţilor, etc. şi au putut vedea pentru prima dată cum arată o sală de judecată, o arhivă sau care este traseul unui dosar într-o Judecătorie.
Participanţii şi-au format şi consolidat propriile atitudini şi convingeri legate de domeniul juridic, primind răspunsuri la toate întrebările legate de carieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS