11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Spectacolul-lectură "Aniversarea bunicului", la TNC

Craiova: Spectacolul-lectură „Aniversarea bunicului”, la TNC

Naționalul craiovean propune un nou spectacol, din seria spectacolelor lectură „Autorii sunt în sală”, deschisă în anul 2013.
Astfel, sâmbătă, 21 martie, orele 17.00, la sala „Ion D Sîrbu” a TNC va fi prezentat spectacolul lectură „Aniversarea bunicului”, de Sergiu Vâlcu, în regia lui Mircea Cornișteanu. Din distribuție fac parte actorii Ilie Gheorghe, Tamara Popescu, Monica Ardeleanu, Valentin Mihali, Raluca Păun, Marian Politic, Geni Macsim și Mircea Cornișteanu. Regia, scenografia şi ilustraţia muzicală a spectacolului sunt semnate tot de Mircea Cornișteanu.
Autorul Sergiu Vâlcu (n. 1954) este originar din zona Olteniei, de la Băilești, licențiat în sociologie, premiat de-a lungul timpului pentru activitatea sa literară (în 1987, premiul I pentru proză scurtă, acordat de revista „Convorbiri literare”; în 1988, premiul I pentru dramaturgie, acordat de revista „România literară”). Sergiu Vâlcu este și autorul romanelor „Evanghelia după Maghizi” (2009) și „Romanul unui smintit” (2012).
„Autorii sunt în sală” este un proiect menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorința de a sensibiliza regizorii aflați în căutare de texte valoroase, precum și pentru a atrage publicul către creația dramatică autohtonă. Proiectul este destinat prezentării, în premieră pe țară, a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS