11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Vernisajul expoziției „Primăvara ca o metaforă”, la Aman

Craiova: Vernisajul expoziției „Primăvara ca o metaforă”, la Aman

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” găzduiește vineri, 6 martie, ora 17:30, vernisajul expoziţiei „Primăvara ca o metaforă”, cu lucrări de pictură, grafică şi tapiserie.

În cadrul evenimentului vor participa Mariela Covrig, absolventă a Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, Cătălin Florin Ostroveanu – licenţiat ȋn arte vizuale – Universitatea din Cluj,   Adriana Ionela Mogoşanu, elevă ȋn clasa a XI- a la Liceul de Artă „Marin Sorescu”.

Mariela Covrig este studentă la Facultatea de Teologie din Craiova, secţia Artă Sacră. A avut expoziţii de tapiserie decorativă la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Filarmonica „Oltenia”, Galeria de Artă „Aries 21”, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”.

Cătălin Florin Ostroveanu este profesor de educaţie plastică la Şcoala Generală nr. 29 „Nicolae Romanescu“ şi Şcoala Generală nr. 14 „Ion Ţuculescu” Craiova. A avut mai multe expoziţii de pictură şi icoane pe sticlă şi lemn ȋn ţară şi în străinătate,  a participat alături de elevii săi la mai multe proiecte de interes comunitar culminând cu pictura decorativă de la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, secția Chirurgie infantilă. A decorat 12 saloane împreună cu o echipă formată din 80 de elevi voluntari.

Adriana Ionela Mogoşanu are o bogată activitate artistică ȋncepând cu anul 2013: Premiul I la Concursul „Oltenia Star”, ediţia a V-a, secţia grafică; Premiul special la Concursul „Oltenia Star ”, ediţia a VI-a, secţia caricatură; Premiul II la Concursul Internaţional de Pictură şi Desen „Ilie Marineanu” sau Premiul II la Concursul Internaţional „Parteneriat cu mediul”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS