6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Liceenii din Peştişani au realizat un film despre Brâncuşi

Gorj: Liceenii din Peştişani au realizat un film despre Brâncuşi

Pe 19 februarie 2015 s-au împlinit 139 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuşi (Foto: bucarestaccueil.com)
Pe 19 februarie 2015 s-au împlinit 139 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuşi (Foto: bucarestaccueil.com)

Elevii Grupului Şcolar Industrial „Constantin Brâncuși” din comuna gorjeană Peștișani au realizat un film în memoria marelui sculptor de la Hobița, informează Radio Infinit. Autoritățile locale și județene, în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuși” și conducerea liceului din Peștișani au organizat săptămâna trecută în unitatea de învățământ o serie de activități, cu ocazia aniversării a 139 de ani de la nașterea marelui sculptor. Elevii au pregătit un program special, cu momente închinate artistului şi, de asemenea, autorităţile judeţului au participat la prezentarea unor documentare despre viaţa şi lucrările lui Brâncuşi.

La eveniment a fost prezentat și un scurt metraj realizat de un grup de liceeni, iar manifestarea s-a încheiat cu o vizită la casa-muzeu de la Hobiţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS