17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUna din minorele exploatate sexual de proxenetul din CEO a rămas însărcinată cu un client

Una din minorele exploatate sexual de proxenetul din CEO a rămas însărcinată cu un client

Aristică Bejinaru răspunde pentru faptele sale în instanţă
Aristică Bejinaru răspunde pentru faptele sale în instanţă

La Tribunalul Gorj s-a judecat ieri un nou termen din procesul fostului angajat al Complexului Energetic Oltenia, Aristică Benoni Bejinaru, acuzat de proxenetism. Dezvăluirile făcute de una dintre fetele minore duse de proxenet pe litoral să se prostitueze i-au cutremurat pe cei prezenţi în sala de judecată. E.D., parte vătămată în proces, avea 15 ani la data la care a fost racolată de proxenet şi colegii săi pentru a întreţine relaţii sexuale pe bani. „Am plecat de acasă pentru că mă certasem cu bunicii și mama era plecată la muncă în străinătate. Locuiam la Dana, o prietenă pe care am cunoscut-o prin intermediul unei colege de clasă la care m-am plâns. Bejinaru a sunat-o pe Dana să meargă pe litoral. Ea mi-a spus și mie să merg, dar nu am vrut pentru că nu aveam bani. Până la urmă, m-a convins să merg cu ei. Aveam vârsta de 15 ani atunci, iar Dana știa că sunt minoră. Am plecat cu Bejinaru, Bejat și Ciuti. Pensiunea la care am fost cazați aparținea unui cunoscut de-al lui Bejinariu. Am luat toți o cameră. În prima seară când am ajuns am fost obligată să întrețin raporturi sexuale cu Bejinaru, de față cu toți ceilalți care erau în încăpere. A doua seară am fost forțată de Ciuti să întrețin raporturi sexuale. Mi-a dat o palmă. Din cea de-a treia zi am rămas fără bani și Bejinaru mi-a cerut mie și Danei să facem rost de bani pentru a ne putea întoarce acasă. Bejinaru a făcut rost de clienți. Vorbea la telefon și aranja. Doi au fost chiar de la pensiunea în care ne cazasem, iar al treilea de la o altă pensiune. Banii erau luați de Bejinaru, pentru a ne întoarce acasă. Au fost trei clienți. După o săptămână ne-am întors în Motru“, a povestit fata în faţa judecătorilor.

Faptele s-au petrecut în 2010

Potrivit tinerei, faptele au avut loc în anul 2010, când ea avea 15 ani. Fata a rămas însărcinată cu unul dintre clienţi, dar nu știe cu cine anume. Uterior, a făcut avort: „M-au pus să întrețin relații sexuale cu ei, doar cu Bejat nu m-am culcat. Apoi ne-au spus că nu mai avem bani să ne întoarcem și trebuie să trecem la produs. Ne-au adus trei clienți în cameră, la pensiune, ne culcam amândouă în același timp cu câte unul, pentru 50 de lei. Eram speriată. Apoi am rămas însărcinată. Nu știu cu cine, dar am făcut avort la 22 de săptămâni. Eu eram un copil. Un an nu am mai ieșit din casă. Și acum sunt traumatizată“, a declarat tânăra.

Trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv,  pe Aristică Bejinaru pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Alături de acesta mai sunt judecaţi Casian Bejat şi Delia Georgeta Stoiceanu. Anchetatorii au stabilit că bărbatul, în timp ce figura ca lăcătuş-mecanic la Cariera Roşiuţa, se ocupa cu activităţi de proxenetism. Bărbatul a cumpărat bunăvoinţa şefilor săi din CEO prin favoruri sexuale oferite de fetele pe care le avea în exploatare: „Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de opt ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu. Timpul inculpatului era împărţit în funcţie de activităţile de recrutare, transportare şi plasare a tinerelor pentru a fi exploatate sexual, având mai mult un program de noapte, când era prezent în cluburi, săli de jocuri de noroc şi pariuri sau alte locaţii destinate agrementului, iar în cursul zilei se odihnea… Bejinaru Aristică-Benoni a implicat un număr mare de tinere, multe aproape de vârsta minoratului şi aflate în continuarea studiilor, aşa încât a profitat la recrutarea acestora de un pretins sprijin că le ajută la promovarea unor testări sau examenul de bacalaureat ori acordarea anticipată de sprijin material care să creeze o stare de dependenţă sau chiar de supunere necondiţionată în faţa sa, cât şi a persoanelor de legătură. În unele cazuri, precum în situaţia persoanelor vătămate B.E.D. (14 ani) şi B.E.C. (19 ani), inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni le-a adresat ameninţări şi a lansat acte de intimidare pentru a nu se plânge organelor de anchetă şi nici să dezvăluie către persoane de încredere faptele exercitate asupra acestora“, potrivit procurorilor DIICOT Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS