9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPadoc ultramodern ţinut închis

Padoc ultramodern ţinut închis

Padocul este finalizat de mai multe luni, dar nu are avize (Foto: Eugen Măruţă)
Padocul este finalizat de mai multe luni, dar nu are avize (Foto: Eugen Măruţă)

Cel mai modern padoc din Gorj, respectiv cel din Motru, este ţinut închis din cauza lipsei avizelor. De peste cinci luni, de când au fost finalizate lucrările la adăpost, autorităţile locale nu au mai reuşit să îl pună în funcţiune. De la bugetul comunităţii locale a fost investită suma de peste 500.000 de lei, însă rezultatele întârzie să apară. Sute de câini comunitari umblă liberi pe străzile din Motru, iar cetăţenii ajung la spital, muşcaţi de patrupedele fără stăpân. Aproximativ 15 persoane merg lunar la spital pentru a se trata de muşcăturile câinilor comunitari. Padocul de aproape o sută de locuri are lacătul pus pe uşă încă de la sfârşitul lunii august 2014, iar cetăţenii se întreabă pe ce au fost cheltuiţi banii lor.
Padocul din Motru este dotat cu 14 boxe pentru cazarea câinilor, săli de operaţie, zonă de carantină, cameră frigorifică şi spaţii pentru personalul care deserveşte adăpostul. Padocul ar oferi tot confortul necesar şi condiţiile prevăzute de lege. Autorităţile locale susţin că sunt necesare avize de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică. În schimb, Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei de Mediu Gorj, a precizat că nu a primit nicio solicitare pentru autorizarea padocului.
Reprezentanţii Primăriei din Motru susţin că din această lună adăpostul va deveni funcţional şi vor fi organizate concursuri pentru angajarea unui medic veterinar şi a unui tehnician veterinar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS