14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFost director executiv al DSP Vâlcea, găsit în conflict de interese de ANI

Fost director executiv al DSP Vâlcea, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Murăruş Maria, fost director executiv în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Vâlcea, întrucât, în perioada exercitării atribuțiilor de serviciu, a semnat certificatul de înregistrare pentru propriul cabinet medical, în cadrul căruia deține calitatea de medic titular.
Astfel, Murăruş Maria a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) și c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial; interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul şi pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”.
Murăruş Maria a deținut funcția de Director executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Vâlcea în perioada 17 august 2010 – 18 septembrie 2013.

Potrivit ANI, „persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS