9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru trei tineri judecați pentru omor calificat

Arest prelungit pentru trei tineri judecați pentru omor calificat

Cei trei suspecți au fost arestați preventiv pe 10 septembrie, iar luni Tribunalul Dolj le-a prelungit mandatele de arestare (Foto: arhiva GdS)
Cei trei suspecți au fost arestați preventiv pe 10 septembrie, iar luni Tribunalul Dolj le-a prelungit mandatele de arestare (Foto: arhiva GdS)

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât luni ca tinerii acuzați că au pus la cale uciderea unui bărbat din comuna Cârcea să rămână după gratii. Unul dintre inculpați este chiar fiul adoptiv al victimei, care i-a promis unui elev suma de 35.000 de euro ca să-i omoare tatăl.

Omor calificat, cu premeditare și din interes material, instigare și complicitate la comiterea infracțiunii de omor calificat. Acestea sunt infracțiunile pentru care au fost deferiți justiției trei tineri, acuzați că au pus la cale uciderea tatălui adoptiv al unuia dintre ei. Nelu Buțu, de 42 de ani, din comuna Cârcea, a fost găsit ucis în propria casă în dimineața de 16 august 2014. În urma anchetei, după aproape o lună de la uciderea bărbatului, anchetatorii au reținut trei suspecți – pe Adrian Buţu, de 18 ani, fiul victimei, pe Daniel Burican, de 18 ani, din comuna Cerăt, elev la Colegiul „Ştefan Odobleja“ din Craiova, dar şi pe Alexandru Iovan, de 20 de ani, din Craiova. Potrivit procurorilor, Adrian Buțu avusese mai multe neînțelegeri cu tatăl său adoptiv, care refuza să îi mai dea bani, așa că s-a hotărât să scape de el pentru a-i moșteni mai repede averea și afacerile. Buțu a luat legătura cu Alexandru Iovan, un tânăr fără ocupație, care i-a spus că nu vrea să fie implicat în așa ceva, însă i l-a recomandat pe Daniel Burican, un tânăr de 18 ani, din comuna doljeană Cerăt, care doar ce terminase clasa a XI-a la Colegiul „Ştefan Odobleja“. Anchetatorii au stabilit că Buțu i-a promis lui Burican suma de 35.000 de euro pentru a-i ucide părintele adoptiv, bani pe care urma să îi dea însă abia după ce prelua afacerile și proprietățile lui Nelu Buțu, care se ocupa cu comerțul cu fier vechi. O parte din cei 35.000 de euro urma să o primească Iovan, care este acuzat de procurori că a „intermediat“ afacerea dintre fiul victimei și Burican. Se pare că Burican a acceptat târgul, iar în dimineața de 16 august, având fața acoperită, a intrat în casa lui Nelu Buțu și l-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit.
„În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, la începutul lunii august, fiul victimei, un tânăr de 18 ani, l-ar fi determinat pe principalul bănuit să-l omoare pe tatăl său, în schimbul oferirii unei sume de bani. De asemenea, din cercetări a reieşit că despre premeditarea faptei şi săvârşirea acesteia a avut cunoştinţă şi alt tânăr de 20 de ani, din Craiova“, au spus polițiștii doljeni. Pe 10 septembrie, cei trei suspecți au fost arestați preventiv, iar la începutul lunii noiembrie au fost trimiși în judecată. Burican este acuzat de comiterea infracțiunii de omor calificat, cu premeditare și din interes material, Adrian Buțu de instigare, iar Iovan de complicitate la comiterea infracțiunii de omor calificat.
Luni, Tribunalul Dolj a menținut arestul preventiv în cazul celor trei inculpați și a fixat următorul termen de judecată pentru data de 19 februarie.
Decizia instanței nu este însă definitivă și poate fi contestată de cei trei inculpați la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS