6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean arestat pentru evaziune cu cereale

Craiovean arestat pentru evaziune cu cereale

Un craiovean, de 44 de ani, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune, prejudiciul adus bugetului statului fiind de aproape 900.000 de lei.
Potrivit polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în cursul zilei de marți, a fost introdus în arest, în baza unei ordonanţe de reţinere, un craiovean suspectat de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune. „Din cercetările poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice a rezultat faptul că Marius Ionescu, în calitate de administrator a două societăţi comerciale, ambele cu sediul în localitatea Perişor, în perioada iunie – decembrie 2009, nu a evidenţiat în contabilitatea societăţilor livrările de produse agricole efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat cu suma totală de 890.715 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit“, au precizat polițiștii doljeni. De asemenea, oamenii legii au mai stabilit că Ionescu a indus în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale din Alexandria cu ocazia unor tranzacţii privind achiziţia de îngrăşăminte chimice, pesticide şi altor produse, producând un prejudiciu respectivei societăţii în valoare totală de 520.491 de lei.
Ieri, după o noapte petrecută în arest, Marius Ionescu a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a emis pe numele lui un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ionescu Marius, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.01.2015 și până la 12.02.2015, inclusiv“, se arată în hotărârea instanței.
Măsura arestului preventiv poate fi contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS