20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Accident de muncă mortal la Termoncetrala Turceni

Gorj: Accident de muncă mortal la Termoncetrala Turceni

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a fost ucis aseară de un bulgăre cărbune la Termocentrala Turceni. Victima lucra în apropierea benzii de transport, cînd bulgărele de cărbune a căzut şi practic l-a decapitat pe muncitorul aflat în apropiere. Victima avea 55 de ani şi era tată a doi copii. Poliţiştii, procurorii si inspectorii de muncă au inceput o anchetă în acest caz.

„În timp ce se efectua operaţia de curăţire a vagonului nr. 11 al unei garnituri de 20 de vagoane pe estacada nr. 1, linia nr. 1, s-a desprins cărbunele îngheţat de pe pereţii vagonului şi l-a surprins pe operatorul descărcător ce se afla în interiorul vagonului, accidentându-l mortal. Evenimentul urmează a fi cercetat de inspectorii de muncă”, informează inspectorii ITM Gorj.

CEO va ajuta familia

Muncitorul era căsătorit și avea doi copii. Complexul Energetic Oltenia va ajuta familia angajatului și va contribui chiar și la înmormântarea bărbatului. O anchetă va fi efectua şi de procurorii gorjeni, urmând ca vinovaţii să răspundă în faţa legii, dacă normele de securitate nu au fost respectate. Acesta este primul accident de muncă din 2015. „E cea mai grea muncă, mai ales în condiţii de iarnă, pentru că mai rămân bulgări de cărbune îngheţat în vagoane, iar acestea trebuie curăţate“, a spus Eugen Iovan, liderul Sindicatului Energia Turceni. Potrivit acestuia, prin contractul colectiv de muncă, familia celui decedat va beneficia de contravaloarea  a cinci salarii, adică de aproximativ 17.000 de lei. „Ne ocupăm de cele necesare înmormântării. Un coleg a mers să discute cu o firmă specializată în domeniu”, a spus Iovan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS