6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a ucis soția și apoi a încercat să se omoare

Şi-a ucis soția și apoi a încercat să se omoare

Un bărbat din localitatea mehedinţeană Gârla Mare şi-a înjunghiat vineri soţia, după care a vrut să-şi ia viaţa cu acelaşi cuţit. Medicii au încercat zeci de minute să o resusciteze pe femeie, dar fără rezultat, aceasta dându-şi ultima suflare în ambulanţă. Criminalul se zbate între viaţă şi moarte pe patul de spital.

Roxana Pătrulescu, de 36 de ani, a fost înjunghiată în zona toracelui de soțul său vineri, după o ceartă care părea una obişnuită, precum cele pe care individul le provoca periodic. Femeia a îndurat ani de zile excesele de gelozie ale bărbatului, pe fondul consumului exagerat de alcool. După ce a înjunghiat-o pe mama copiilor săi, bărbatul a încercat să-şi ia şi el zilele. Două ambulanţe au plecat în salvarea lor, dar pentru femeie, manevrele de resuscitare repetate ale medicilor nu au dat rezultat. Şi-a dat ultima suflare în ambulanţa care nu a mai dus-o la spital, ci la morgă. Agresorul a ajuns, în schimb, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.
„Persoana de sex feminin a intrat în stop cardiorespirator, s-au făcut manevre de resuscitare, fără rezultat. Prezenta plăgi toracice multiple“, a precizat medicul Amalia Marinescu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, care a adăugat că la spital a fost transportat agresorul, în stare gravă.
Dumitru Pătrulescu are 32 de ani şi îşi ajuta tatăl la stâna de oi. Imediat după ce şi-a înjunghiat soţia, a încercat
să-şi ia viaţa cu acelaşi cuţit. S-a tăiat în zona gâtului şi a toracelui, fiind dus la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin în stare critică.
Mama Roxanei Pătrulescu, însoţită de mai multe rude şi cunoştinţe, era răpusă de durere şi striga către ginerele său că nu-l va ierta niciodată.
„O bătea pe fata mea, îl bătea şi pe tatăl său, că şi pe el a vrut să-l omoare, avea darul beţiei, era un nemernic. A fost la psihiatrie şi a spus că nu ia el pastile. I-a spus doctoriţa să nu bea, dar degeaba. Vreau să văd fata mea, unde e copilul meu!?“, striga biata femeie în curtea spitalului.
„Este strigător la cer! Ce poţi să mai vezi în România asta decât crime! Rămân doi copii pe drumuri şi soţia moartă, el poate scapă de acolo din spital. În ţara noastră, femeile nu sunt deloc respectate, te duci la poliţie şi îţi spune «du-te, că îi dăm o amendă». Ar trebui să-i dea pe viaţă“, spunea o rudă.
Procurorii au deschis o anchetă, dar nu există suspiciuni cu privire la săvârşirea faptei, verdictul fiind unul clar: crimă, urmată de tentativă de sinucidere.
„Şi-a înjunghiat soţia cu un cuţit, leziuni multiple, leziuni grave, în urma cărora a decedat în cursul după-amiezii. După comiterea faptei, autorul a încercat să se sinucidă, de asemenea, înjunghiindu-se cu cuţitul folosit la comiterea faptei. Este în stare gravă la spital. În funcţie de evoluţia stării de sănătate a agresorului urmează să se dispună şi cu privire la măsurile de anchetă“, a declarat Fănică Cercel, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.
În cazul în care agresorul va supravieţui, el va fi acuzat de omor şi pentru că a ucis un membru al familiei, pedeapsa poate ajunge până la 25 de ani de închisoare, potrivit noului Cod Penal.
Cei doi soţi au o fetiţă în clasa a VII-a şi un băiat mai mic cu doi ani, care, cel mai probabil, vor rămâne în grija bunicilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS