6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBaronul Duicu rămâne în arest la domiciliu

Baronul Duicu rămâne în arest la domiciliu

Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să mențină arestul la domiciliu pentru preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, dar și pentru fostul șef al IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea, și Constantin Popescu, șeful PSD Orșova. Hotărârea instanței a fost contestată la Curtea Supremă, instanță care a respins, miercuri, acțiunile inculpaților.
Cei trei au fost arestați preventiv pe 4 aprilie, printr-o hotărâre a Curții de Apel București, iar la sfârșitul lunii iulie, procurorii DNA au anunțat că au fost trimiși în judecată alături de alți șapte inculpați, printre care se numără președinta CAS Mehedinți, Elisabeta Rolea, dar și directoarea Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă. Printre acuzațiile aduse celor zece inculpați se numără cumpărarea de influență, darea și luarea de mită, traficul de influență, primirea de foloase necuvenite ori falsul în înscrisuri sub semnătură privată. Baronul de Mehedinți este acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru ca două terenuri din Orşova să ajungă la familia comisarului-șef Ştefan Ponea, în schimb, şeful IPJ Mehedinţi urmând să-l scape pe Duicu de un proces cu Agenţia Naţională de Integritate. De asemenea, acelaşi Adrian Duicu şi-ar fi folosit influenţa pentru a-i obţine un post de conducere lui Ponea, dar și soției acestuia. Alt inculpat din acest dosar, arestat preventiv pe 4 aprilie împreună cu Ponea și Duicu, Constantin Popescu, șeful PSD Orșova, este cel care ar fi influenţat cei 11 membri ai Consiliului Local Orşova pentru a da cele două terenuri familiei Ponea. Procurorii anticorupție au mai reținut că Duicu a făcut „afaceri“ asemănătoare cu conducerea CAS Mehedinți, cu cea a Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin, în același dosar de corupție fiind deferiți justiției și avocatul Damian Stănoiu, Daniela Popescu, director executiv în cadrul CJ Mehedinți, o consilieră a CAS Mehedinți, dar și realizatorul TV Andrei Bădin.
După ce au fost arestați, Duicu, Ponea și Popescu au formulat mai multe cereri de eliberare din arest, însă abia pe 16 octombrie, după șase luni și două săptămâni petrecute după gratii, Curtea de Apel București a hotărât să le înlocuiască celor trei inculpați arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Instanța a dispus ca Adrian Duicu să nu părăsească locuința pe care o deține în Orșova, Popescu – apartamentul său din Drobeta Turnu Severin, iar Ponea – apartamentul pe care îl deține în Craiova, pe strada Dâmbovița.
Pe 11 decembrie, Curtea de Apel București a menținut arestul la domiciliu în cazul celor trei inculpați, însă hotărârea instanței a fost contestată la Curtea Supremă de Duicu și Popescu. Miercuri, 17 decembrie, judecătorii bucureșteni au respins acțiunilro celor doi inculpați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS