11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Poliţist prins în flagrant chiar în secţia de poliţie - UPDATE

Craiova: Poliţist prins în flagrant chiar în secţia de poliţie – UPDATE

(Foto: stirileprotv.ro)
(Foto: stirileprotv.ro)

Un polițist craiovean a fost reţinut aseară pentru 24 de ore, după ce a fost prins luînd 500 de euro şpagă chiar în secția de poliție. Acţiunea de prindere în flagrant de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Este vorba despre agentul Nicolae Bărbuceanu, din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, faţă de care procurorii doljeni au dispus începerea urmăririi penale încă de pe 18 iunie, reţinând faptul că acesta a intervenit într-un dosar, recomandându-i făptuitorului să dea declaraţii necorespunzătoare adevărului şi contrare probelor existente la dosar.

La data de 8 decembrie 2014, procurorii au autorizat folosirea unui investigator sub acoperire, care să îi ofere lui Bărbuceanu o sumă de bani pentru a nu îndeplini un act ce intră în atribuţiunile sale de serviciu. Pe 9 decembrie a fost organizat un flagrant, ocazie cu care agentul de poliţie a fost surprins în timp ce primea de la investigatorul sub acoperire suma de 500 euro, pentru a împiedica depistarea unei persoane urmărită general pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor şi condamnată la pedeapsa cu închisoare.

Procurorii au precizat că suspectul urmează să fie prezentat la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS