14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNici un craiovean nu a fost prins de poliţişti fără anvelope de iarnă

Nici un craiovean nu a fost prins de poliţişti fără anvelope de iarnă

În ultimele zile poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele drumuri din municipiul Craiova şi judeţul Dolj şi au acţionat pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a celorlalţi participanţi la trafic cu privire la importanţa adoptării unei conduite preventive în condus pe perioada deplasărilor, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.
Având în vedere condiţiile meteo din ultima perioadă de timp, existând posilibitatea ca partea carosabilă să fie acoperită cu zapadă şi polei, au fost desfăşurate mai multe activităţi de informare şi prevenire a evenimentelor rutiere.
Poliţiştii rutieri au avut în vedere verificarea anvelopelor specifice anotimpului pentru a se asigura că şoferii sunt pregătiţi pentru a întâmpina sezonul rece, scăderea temperaturilor şi formarea poleiului pe partea carosabilă. Totodată, poliţiştii le-au recomandat conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, mereu adaptată la condiţiile de drum, să se informeze cu privire la starea drumului înainte de a pleca într-o deplasare şi să verifice funcţionarea sistemelor de iluminare, semnalizare şi climatizare.
În cadrul acestor acţiuni, şoferii nu au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi întrucât aveau anvelopele de iarnă montate pe autovehicule, însă oamenii legii au luat măsuri de sancţionare faţă de două societăţi comerciale care nu şi-au îndeplinit obligativitatea de a întreţine şi deszăpezi partea carosabilă.
De asemenea, pietonii au fost atenţionaţi să traverseze străzile numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, cu indicator sau marcaj rutier, şi bineînţeles, numai după ce s-au asigurat corespunzător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS