19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn pădurar din Dăbuleni s-a sinucis

Un pădurar din Dăbuleni s-a sinucis

Cornelia Mihaela Diaconescu (foto medalion), vecina care l-a găsit împuşcat pe pădurar  în locuinţa în care stătea cu chirie
Cornelia Mihaela Diaconescu (foto medalion), vecina care l-a găsit împuşcat pe pădurar
în locuinţa în care stătea cu chirie

Un pădurar din Dolj s-a sinucis vineri dimineaţă. Bărbatul din Dăbuleni fusese angajat al Ocolului Silvic Strehaia până în urmă cu două zile, când şi-a dat demisia pentru că şefii îi descoperiseră lipsă în gestiune o cantitate de o sută de metri cubi de lemne.

Adrian Minuţă, de 49 de ani, din comuna doljeană Dăbuleni, lucra de aproape doi ani la Ocolul Silvic Strehaia, ca pădurar în zona localităţii Tâmna. Bărbatul locuia singur cu chirie într-o casă din localitatea mehedinţeană Valea Ursului. Vineri dimineaţă, o vecină a mers să îl ajute la treburile gospodăreşti, aşa cum făcea în fiecare zi, şi l-a găsit întins pe podea, cu arma de vânătoare lângă el.
„Eu îl ajutam în fiecare dimineaţă la treburi prin casă şi l-am găsit acolo, căzut cu capul pe prag, arma era lângă el. Avea sânge la urechi, am sunat la un băiat să anunțe la salvare. Am încercat să-l resuscitez. Am auzit de la domnii poliţişti că a făcut gaură în perete. Mi-a zis că avea ceva probleme cu serviciul, era cam abătut în ultimele zile“, a povestit Cornelia Mihaela Diaconescu.
Speriată, femeia a alertat poliţia şi a anunţat vecinii. La faţa locului a fost chemat şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, care, după câteva zeci de minute de resuscitare, a declarat decesul. Poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs drama. În casă, poliţiştii au descoperit şi arma cu care bărbatul îşi pusese capăt zilelor, o puşcă de tip „Jeko“ , pe care victima o deţinea legal.
„Din primele verificări efectuate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul prezenta o plagă împuşcată în partea dreaptă a capului. De asemenea, lângă cadavru a fost găsită o armă de tir cu glonţ ce avea pe ţeavă un cartuş percutat. Bărbatul era deţinător legal de arme şi muniţii. Ancheta se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi”, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi.
La casa unde pădurarul s-a sinucis a venit imediat şi un reprezentant al Ocolului Silvic Strehaia.
„Era angajat al Ocolului Silvic Strehaia de aproximativ doi ani, ca pădurar. Ştiu că avea probleme de sănătate şi probleme la serviciu, delicte în canton. În data de 26 noiembrie şi-a dat demisia“, a precizat Aurel Amza, responsabil pază şi protecţie la Ocolul Silvic Strehaia.
Potrivit conducerii Direcţiei Silvice Mehedinţi, la începutul acestei săptămâni, din pădurea pe care avea obligaţia să o supravegheze au dispărut circa 100 de metri cubi de lemn, ceea ce înseamnă un prejudiciu de circa 20.000 de lei. Atunci, Direcţia Silvică Mehedinţi a dispus un control pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs acest furt, iar în prima zi de verificări, pădurarul s-a prezentat la control, după care în data de 26 noiembrie şi-a înaintat demisia, spunând că doreşte să treacă pe funcţia de muncitor. Apoi, în mod suspect, pădurarul nu s-a mai prezentat la serviciu. Nici situaţia familială nu era una bună, bărbatul fiind despărţit de soţie, care este plecată în Italia.
Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS