20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrejudiciu de 7 milioane de euro la grupul de firme „Succes”

Prejudiciu de 7 milioane de euro la grupul de firme „Succes”

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au efectuat în cursul acestei zile 19 percheziţii domiciliare. Acestea au fost derulate pe raza judeţelor Ilfov, Dolj, Gorj şi Cluj, la sediile principale sau secundare ale unor societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din şapte persoane. Potrivit DIICOT Craiova, gruparea era specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului, în perioada septembrie 2013 – august 2014, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia unor bunuri şi mai ales plata unor servicii.

Prejudiciu de 7 milioane de euro

Astfel, societăţile comerciale viabile din cadrul grupului de firme „Succes” transferau fictiv forţa de muncă la alte societăţi din grup, aflate în procedură de reorganizare judiciară, cu care încheiau contracte de prestări servicii. „Întrucât planul de reorganizare judiciară nu era viabil – de regulă cheltuielile de personal depăşeau veniturile obţinute – până la lichidare se acumulau foarte multe datorii către bugetul asigurărilor sociale (contribuţii, impozit pe salariu). Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 7 milioane de euro. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova.

Afaceristul gorjean Nicolae Sarcină este unicul acţionar al companiei „Succes”, iar acesta este vizat de o anchetă a Parchetului General. Şi săptămâna trecută au fost realizate 31 de percheziţii în Gorj şi Mehedinţi şi au fost audiaţi aproape 20 de angajaţi ai firmelor controlate de Sarcină.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS