13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGala Topul Firmelor se desfășoară joi în Cetatea Banilor

Gala Topul Firmelor se desfășoară joi în Cetatea Banilor

Anul trecut firmele doljene care au avut cele mai bune rezultate în afaceri în 2012 au fost premiate cu trofee şi cupe
Anul trecut firmele doljene care au avut cele mai bune rezultate în afaceri în 2012 au fost premiate cu trofee şi cupe

Ceremonia de premiere a celor mai bune firme din Dolj are loc joi, la Centrul Multifuncțional din Craiova. Topul Firmelor  pe anul 2013 cuprinde 766 de firme care anul trecut au avut rezultate bune.

Camera de Comerț și Industrie Dolj organizează gala „Topul Firmelor“, eveniment ajuns la ediția XXI, și care își propune să acorde distincții celor mai buni antreprenori din economia Doljului. Dacă până acum evenimentul se organiza la un restaurant, de data aceasta CCI Dolj a ales alt spațiu. „Topul Firmelor“ va avea loc joi, 27 noiembrie 2014, la Centrul Multifuncțional Craiova, de pe strada Târgului nr. 26. Circa 400 de oameni de afaceri și diverși invitați sunt așteptați, începând cu ora 16.00, la ceremonia de decernare a premiilor pentru afacerile realizate în 2013.
Anul acesta sunt premiate 766 de firme doljene, grupate pe șase domenii distincte de activitate, cum ar fi: cercetare-dezvoltare și high-tech; agricultură, silvicultură și pescuit; construcții; servicii; comerț și turism. „Metodologia folosită pentru stabilirea clasamentului este unică la nivel naţional, Camerele de Comerţ fiind singurele instituţii abilitate de lege să realizeze Topul Firmelor“, spune președintele CCI Dolj, Gabriel Vlăduț.
Potrivit organizatorilor, departajarea firmelor în top s-a făcut în funcție de mai multe criterii avute în vedere, pe fiecare cod CAEN, în funcție de domeniile mari din economie enumerate, astfel că respectivele criterii sunt trecute în catalogul Topul Firmelor în ordinea următoare: „cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficienţa utilizării resurselor umane; eficienţa utilizării capitalului angajat“.

Firme doljene cu tradiție

Companiile care se află de mai mulți ani în topuri vor primi și trofee de excelență pentru prezența continuă în acest top. La fel ca și anul trecut, se vor acorda distincții cum ar fi „Trofeul creativității“, iar în premieră se acordă trofee exportatorilor.
În aceeași zi se lansează și catalogul Topul Firmelor, care conține numele celor peste 760 de firme premiate, respectiv datele de contact și persoanele din conducere care au dreptul de a negocia un business cu potențiali clienți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS