14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpital de zi în Drăgăneşti Olt

Spital de zi în Drăgăneşti Olt

Clădirile în care a funcţionat Spitalul Orăşenesc Drăgăneşti vor fi preluate de Consiliul Judeţean Olt, care va începe modernizarea şi utilarea spaţiilor, şi transformarea lor în centru de zi. Aici vor fi angajaţi medici şi asistente şi se vor face internări de o zi, transmite olttv.ro.

Spitalul din Drăgăneşti nu va mai fi deschis ca unitate medicală cu personalitate juridică. În prezent, clădirile în care a funcţionat sunt o ruină. Clădirile fostului spital din Drăgăneşti vor fi preluate de Consiliul Judeţean, iar aici vor fi înfiinţate secţii de zi ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Vor fi angajaţi medici şi asistente, iar oamenii din zona Drăgăneşti se vor putea trata în noua unitate medicală, din 2015.

Spitalul din Drăgăneşti Olt a fost închis în 2011, cei 20 de medici şi cele 60 de asistente şi infirmiere au fost repartizaţi la alte unităţi medicale, iar câţiva au rămas şomeri. Aproximativ 40.000 de oameni din Drăgăneşti şi din împrejurimi sunt nevoiţi să parcurgă mulţi kilometri până la cel mai apropiat spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS