9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Profesorul Aurel Câmpeanu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa

Craiova: Profesorul Aurel Câmpeanu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa

8268_61_poza_1
Universitatea din Craiova a anunţat că prof. univ. dr. ing. Aurel Câmpeanu, de la Facultatea de Inginerie Electrică, Departamentul Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa.
Decernarea a avut loc în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Acţionări Electrice, la care au participat 140 de cadre universitare, atât din ţară, cât şi din străinătate. Titlul de Doctor Honoris Causa i-a fost acordat ca urmare a semnificativei contribuții științifice în domeniul în care activează.

Aurel I. Câmpeanu s-a născut pe 6 august 1935 la Calafat. În 1958 a absolvit Institutul Politehnic din Bucureşti, specialitatea maşini şi aparate electrice, iar în 1969 şi-a luat doctoratul cu teza Studiul a două maşini sincrone cuplate mecanic, conectate la reţea, o cercetare în premieră absolută. Este din 1992 titular al Grupului de Lucru WG28 al Comitetului Electrotehnic Internaţional. Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice a Moldovei, Chişinău din 1999 şi Universităţii de Nord din Baia Mare din 2003.
A fost distins cu premiul “Traian Vuia” al Academiei Române în 1991. A fost invitat pentru conferinţia pe teme de specialitate la Universităţile din Lyon, Lille, Louvain la Neuve, Madrid, Laussane, Saint Etienne, Montreal etc.; membru fondator al Conferinţei Internaţionale SIELMEN, Chişinău-Iaşi-Craiova (1994). Autor a 13 cărţi şi numeroase lucrări ştiinţifice publicate în reviste ca Arhiv fur Electrotechnik, Electrical Engineering, Revue Roumaine des Sciences Techniques sau prezentate la Conferinţe Naţionale şi Internaţionale, Aurel Câmpeanu este director a două Granturi Internaţionale (1994-2001). A fost profesor la Facultatea de Electromecanică a Universităţii din Craiova (1977-2005), iar în prezent este profesor consultant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS