14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZiua Mondială a Diabetului, marcată la Craiova printr-o întâlnire între medici şi pacienţi

Ziua Mondială a Diabetului, marcată la Craiova printr-o întâlnire între medici şi pacienţi

(Foto: medicalvisit.ro)
(Foto: medicalvisit.ro)

Ziua Mondială a Diabetului este marcată în fiecare an la data de 14 noiembrie, informează Agerpres.ro. Tema aleasă de Federația Internațională a Diabetului pentru perioada 2014-2016 este „Alimentația sănătoasă și Diabetul”. Mesajul transmis este acela de a începe ziua cu un mic dejun sănătos, obicei care poate ajuta la prevenirea debutului diabetului de tip 2, dar și pentru că astfel pot fi gestionate eficient toate tipurile de diabet zaharat.

Evenimentele desfășurate în această zi includ conferințe, ateliere și seminarii pentru profesioniștii din domeniu, programe de radio și de televiziune, distribuirea de materiale informative pentru a încuraja efectuarea testului de depistare a diabetului zaharat. Sunt organizate, de asemenea manifestări sportive şi expoziții. Cum culoarea simbolică a acestei zile este albastru, numeroase clădiri sau edificii importante din lume sunt iluminate în această culoare, iar oamenii se îmbracă sau poartă un obiect albastru.

La Craiova, un grup de medici specialişti în diabet şi boli de nutriţie organizează astăzi, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, o întâlnire cu peste 50 de pacienţi cu diabet, cărora doctorii le vor vorbi despre cum trebuie să înveţe să trăiască cu această boală. Medicii le vor arăta pacienţilor ce ar trebui să conţină o masă sănătoasă şi, de asemenea, vor oferi pliante informative şi produse recomandate pentru diabetici.

Ziua Mondială a Diabetului este marcată de peste 230 de asociații membre ale Federației Internaționale a Diabetului (FID), în peste 170 de țări şi teritorii statele membre ONU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS