9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞase medici străini profesează la Spitalul din Novaci

Şase medici străini profesează la Spitalul din Novaci

Medicii sunt mulţumiţi de condiţiile oferite
Medicii sunt mulţumiţi de condiţiile oferite

Șase medici din străinătate sunt angajați în prezent la Spitalul Orășenesc Novaci. Este vorba de un medic din Sudan, doi din Israel şi trei din Republica Moldova. Ahmed Mohamed este din Sudan și a venit în România în 1983. Acesta a lucrat trei ani de zile în Libia și spune că este mulțumit și de România. Medicul se înțelege foarte bine cu pacienții săi, își face meseria cu pasiune și abnegație.
„Românii sunt calzi, primitori, este bine aici. Sunt foarte mulțumit de ce am găsit la Novaci, este unul dintre cele mai bune spitale din județ. Avem condiții aici, aparatură. Am făcut facultatea de medicină în Craiova și sunt căsătorit cu o olteancă. La început mi-a fost greu. Acum este bine. Mama este din Egipt și tata este sudanez. Îmi place în România și n-aș pleca nicăieri. Am doi copii, ne-am păstrat credința, este important să crezi în Dumnezeu“, a spus medicul primar Ahmed Mohamed Yahya. „Sunt din Chișinău și am făcut facultatea acolo, am absolvit cu 28 de ani în urmă. Am lucrat trei ani în Ucraina și am decis să venim în Novaci. Copiii noștri au făcut facultate în București și nu mai vor să vină acasă. Așa că am decis să ne mutăm și noi în România. Aici am găsit loc de muncă“, a spus doctorul Iurie Obor, din Republica Moldova.

Le oferă cazare

Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc din Novaci, s-a declarat mulţumit de actuala echipă de medici din cadrul unităţii medicale şi spune că aşteaptă în continuare medici din alte ţări, care să vină să profeseze în Gorj.
„Avem șase medici din străinătate, am diversificat specializările existente în spital. Cu ajutorul domnului primar am rezolvat aceste probleme: avem doi medici din Israel, doi medici anesteziști. O să vină o doctoriță ginecolog, un urolog, îl avem pe doctorul Obor pe ORL. Echipa este destul de completă. Vorbesc limba română, sunt specialiști, nu au fost pretenții la cazare, stau în patru apartamente cu ajutorul primăriei. O parte din chirie este plătită de primărie. Am mai lucrat cu medici din străinătate, sperăm să stea multă vreme la noi. Medicul anestezist are doi gemeni mici și vine cu ei la Novaci, se vor muta aici, ceea ce este foarte bine“, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Potrivit organigramei, Spitalul din Novaci are 133 de paturi şi 224 de posturi. A fost înfiinţat în 1978 şi deserveşte peste 60.000 de locuitori. Este cea mai apropiată unitate medicală de Transalpina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS