19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE: Adrian Mititelu şi alţi opt "parteneri" de afaceri au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de peste cinci milioane de euro

UPDATE: Adrian Mititelu şi alţi opt „parteneri” de afaceri au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de peste cinci milioane de euro

Adrian Marin Mititelu, trimis în judecată
Adrian Marin Mititelu, trimis în judecată

Adrian Marin Mititelu, Ştefan Ionescu, Gheroghe Joavină, Gigi Cristian Oprea şi Iancu Crăciunoiu au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală pentru săvârşirea infracţiunilor de:constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosire cu rea credinţă a bunurilor societății şi spălare a banilor.
Tot în acest dosar au mai fost trimişi în judecată şi: Gigel Preoteasa, Nuţi Claudia Negru (fostă Preoteasa), Daniel Roşianu şi Fănel Trandafir pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare a banilor.
Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2003 – 2006, toate persoanele enumerate mai sus au evidenţiat în contabilitatea societăţilor comerciale pe care le administrau sau la care erau acţionari/asociaţi atât  cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, cât şi operaţiuni fictive. Totodată, aceştia au omis evidenţierea în aceste documente a unor operaţiuni comerciale efectuate şi a unor venituri realizate.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum total de 23.414.211,39 de lei (echivalentul a 5,32 milioane de euro).
Dosarul a fost trimis  spre soluţionare la Tribunalul Bucureşti.

Adrian Mititelu se consideră nevinovat

Adrian Mititelu a transmis un comunicat de presă imediat după ce procurorii DIICOT au anunţat trimiterea sa şi a celorlalte opt persoane din acest dosar în judecată pentru fapte de corupţie.
„Pentru aceste presupuse fapte am fost anchetat în trei dosare, de două ori de DIICOT şi odată de DNA – Structura Centrală. Soluţia DNA a fost confirmată şi de completul celor nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din cele 24 de milioane de RON, aşa zis prejudiciu, 23 de milioane reprezintă impozitul şi TVA-ul pentru o diferenţă imaginară de preţ cu privire la un teren agricol. În speţă, procurorii susţin în mod aberant că un teren extravilan agricol pe care l-am vândut cu două miliarde de lei vechi ar fi trebuit să-l vând cu zece milioane euro şi de acolo mi s-au calculat impozitul pe profitul imaginar şi TVA-ul.
La acea dată, scoaterea din circuitul agricol al unui teren era suprataxată de o taxă de scoatere din circuit de 250 la sută.
Prin urmare, dacă aş fi procedat în mod aberant cum susţin procurorii ar fi trebuit să plătesc pentru un metru pătrat din terenul vândut – 150 euro taxă la stat”, a declarat Adrian Mititelu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS