14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Englezoaicele“, oprite cu mascații în trafic

„Englezoaicele“, oprite cu mascații în trafic

Ofiţerii Biroului Rutier Craiova, cei de la Serviciul de Investigații Criminale  şi inspectorii Registrului Auto Român (RAR) Dolj au ieşit ieri în trafic, însoțiți de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, pentru a verifica documentele și starea tehnică a autoturismelor înmatriculate în alte state, scopul fiind prevenirea accidentelor rutiere produse de şoferii acestor autovehicule.
Echipajele de poliţişti au acţionat mai ales pe bulevardul Ştirbei Vodă din Craiova și în cartierul craiovean Fața Luncii, iar cele mai multe maşini oprite ieri în trafic erau înmatriculate în Marea Britanie, Irlanda, Bulgaria sau Italia. Acțiunea oamenilor legii a început la ora 15.00 iar, în primele minute, polițiștii de la rutieră au și făcut primele „victime“. Este vorba de cinci autovehicule înmatriculate în Marea Britanie și Bulgaria, ai căror șoferi nu au putut prezenta asigurări RCA valabile. Unii șoferi care au „picat“ în filtrul polițiștilor au explicat că au asigurări RCA, însă ba le-au uitat acasă, ba nu mai știu pe unde le-au pus. Oamenii legii nu l-au dat crezare, așa că le-au ridicat de pe autoturisme plăcuțele cu numerele de înmatriculare, le-au reținut certificatele de înmatriculare și i-au amendat cu câte 1.000 de lei.
Mai vocali au fost șoferii de BMW-uri și Audi cu volan pe partea dreaptă, în timp ce un bărbat care conducea o „bulgăroaică“ a explicat că nu înțelege cum se face că acum asigurarea RCA a mașinii nu este valabilă, iar la verificările anterioare în trafic a fost bună. „Am mai fost oprit de două ori în ultimul timp și mi-au verificat toate actele. Acum îmi zic că asigurarea nu este valabilă. Păi cum a fost valabilă la celelalte controale și acum nu mai este?“, se întreba supărat șoferul unui Chrysler, care a rămas fără plăcuțele cu numerele de înmatriculare.
Aceleași autoturisme înmatriculate în Marea Britanie sau Bulgaria au fost verificate și de inspectorii RAR, iar „mascații“ de la Acțiuni Speciale s-au asigurat că șoferii nu au în mașini obiecte interzise, cum ar fi cuțite, bâte sau bastoane telescopice.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat pentru GdS că rezultatele raziei vor fi făcute publice astăzi, dar și că astfel de acțiuni vor fi organizate periodic în trafic, în Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS