17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj"Silvia" revine pe scena Operei Române Craiova

„Silvia” revine pe scena Operei Române Craiova

Opereta „Silvia” de Emmerich Kálmán revine pe scena lirică din Bănie. Regizorul András Kürthy reia lucrul cu tânăra trupă de artiști pentru a reedita unul dintre cele mai de succes spectacole ale Operei Române Craiova. Spectacolul programat 18 octombrie, începând cu ora 19:00, se va bucura de prezenţa dirijorului Gheorghe Stanciu alături de apreciata soprană Renata Vari și artiştii invitați –  Cosmin Marcovici (Opera Naţională Română Iași) și Peter Hercz (Ungaria).

Încă de la premiera din 1915, opereta Silvia (titlul originar „Prințesa Ceardașului”) este cea mai des jucată piesă a teatrelor muzicale; de la premiera absolută vieneză, libretul lui  Imre Kalman a avut parte de o sumedenie de modificări, nu numai în teatre, dar şi pe ecranele cinematografice.
Pe scena operei craiovene a fost conturat un spectacol în stilul clasic al genului, alert, spumos, construit din răsturnări de situaţie, cupe de şampanie şi finaluri fericite, regizorul András Kürthy pledând în această montare tocmai pentru această „esenţă” a operetei.
Replicile savuroase vor fi puse în valoare de o nouă și inspirată generație de artiști: Cosmin Vasilescu, Edith Mag Noferi, Adrian Grădinaru, Florin Butnaru, Laurențiu Nicu, Noemi Modra, Dan Cornescu, Ioan Cherata, Teodor Ispas, Lelia Vais, Violeta Țicu, Anca Țecu, Ștefan Ciucă, Tiberiu Nițu, Alexandru Petre, Mircea Tudora, Nicolae Popa, Costin Nanu, Oana Bărcan, Tamara Grama.

Începând cu această stagiune, Opera Română Craiova răspunde solicitărilor publicului oferind două reprezentații în fiecare săptămână – pe lângă clasica seară de joi va mai exista o reprezentație sâmbătă seara, începând cu ora19:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS