11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEvaziune fiscală de un milion de euro cu fier vechi

Evaziune fiscală de un milion de euro cu fier vechi

Ofițerii Biroului de Investigare a Fraudelor au reținut, miercuri, cinci persoane din comunele doljene Coțofenii din Față și Orodel, suspectate că au făcut comerț ilicit cu fier vechi prin mai multe societăți comerciale. Prin falsificarea documentelor de aprovizionare, suspecții ar fi adus un prejudiciu bugetului de stat de 4,4 milioane de lei.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, miercuri, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor au reţinut pentru 24 de ore cinci doljeni bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă agravantă, complicitate în formă agravantă, folosirea creditului societăţii în interes personal şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Este vorba de Gheorghița Mihai, de 48 de ani, Virginica Bimbai, de 28 de ani, Birea Cianghiri, de 28 de ani, Gheorghe Cianghiri, de 51 de ani, toţi din comuna Coţofenii din Faţă, dar şi de Agripina Dicu, de 57 de ani, din comuna Orodel. Cei cinci sunt acuzați că, în perioada 2009 – 2013, au desfăşurat activităţi comerciale ilicite cu deşeuri metalice prin intermediul a trei societăţi comerciale din Coțofenii din Față – SC Patrimet SRL, SC Polivergi Star SRL și SC Intermet SRL.
Gheorghița Mihai, Virginica Bimbai, și Birea Cianghiri, pentru a justifica aprovizionările societăţilor comerciale pe care le administrau, ajutaţi de Gheorghe Cianghiri şi de Agripina Dicu, au falsificat documentele de aprovizionare astfel încât să pară că deşeurile proveneau de la persoane juridice, la un preţ mai mare decât cel real de achiziţie. Prin aceste „inginerii“, persoanele respective sunt acuzate că au adus un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 4.400.000 de lei (aproximativ un milion de euro).
Anchetatorii au mai precizat că cei cinci suspecţi au fost duși în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentaţi judecătorilor de la Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS