10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Doi sirieni intraţi în România pe osia unui camion au fost descoperiţi la PTF Calafat

Dolj: Doi sirieni intraţi în România pe osia unui camion au fost descoperiţi la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Calafat au descoperit în zona adiacentă punctului de frontieră doi cetăţeni sirienii care au încercat să intre ilegal în România.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, judeţul Dolj, aflaţi într-o misiune specifică, au descoperit într-o staţie peco, aflată în imediata apropiere a punctului de frontieră, două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Bărbaţii au fost conduşi la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor, ocazie cu care s-a stabilit că cei doi sunt cetăţenii sirieni Maroan H. şi Murad S., în vârstă de 19, respectiv 20 de ani.
Migranţii sirieni au declarat că până la intrarea în România au călătorit ascunşi pe osia unui camion şi intenţionau să ocolească punctul de frontieră Calafat pentru a ajunge în Europa de vest.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrarea în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României, bărbaţii urmând a fi predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS