17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: O femeie urma să fie păgubită cu 28.000 de euro, prin metoda "Accidentul"

Craiova: O femeie urma să fie păgubită cu 28.000 de euro, prin metoda „Accidentul”

O femeie de 56 de ani din Craiova a fost la un pas să fie înşelată cu suma de 28.000 de euro prin metoda „Accidentul”, dar intervenţia poliţiştilor a făcut ca suma pretinsă de infractori să nu ajungă în mâinile acestora.

Vineri, 26.09.2014, în jurul orei 15.30, poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că,  în jurul orei 13.00, T. Nicolina, de 56 de ani ani, din Craiova, a primit un telefon de la o persoană necunoscută, care  i-a spus că fiica sa a suferit un accident  de circulație, fiind nevoie de o operaţie de urgenţă în străinătate. Persoana în cauză i-a solicitat Nicolinei T. să se deplaseze într-o  stație de taxi, din apropiere, și să trimită printr-un taximetrist suma de 28.000 Euro, în București, pentru a se achita contravaloarea unei operaţii chirurgicale ce urma a se efectua, de urgenţă,  în Germania.
Victima s-a deplasat în stația de taxi, de pe strada H. Coandă, și i-a înmânat unui taximetrist, o pungă din plastic, în care i-a spus că sunt niște acte, pentru a le duce în București urmând ca o terţă persoană să-l contacteze pentru a lua coletul.
Ulterior, T. Nicolina a luat legătura cu fiica ei, care i-a infirmat că ar fi fost implicată într-un accident, iar femeia a anunţat poliţia.
Poliţiştii Secției 3 Craiova au început cercetările şi au reuşit, în scurt timp, să identifice taximetristul, care se afla deja, în apropiere de Bucureşti. Anchetatorii i-au solicitat acestuia să se întoarcă în Craiova și să se prezinte de urgenţă la Secția 3 Poliție Craiova, lucru pe care acesta l-a şi făcut.
Astfel, banii au fost recuperaţi şi restituiți în totalitate părții vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune, în vederea identificării autorului şi luării măsurilor legale în consecinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS