20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiectul AGRICONS, la bilanț

Proiectul AGRICONS, la bilanț

http://www.youtube.com/watch?v=gUFFWgYdZN8

Reprezentanții ARIES Oltenia, inițiatorii pieței virtuale AGRICONS, au susținut, ieri, la Craiova, o conferință de presă, pentru a anunța încheierea proiectului. Ei au prezentat și câteva din rezultatele pe care le-au obținut în urma creării platformei, în perioada aprilie 2013 – iunie 2014.
„Datorită platformei pe care am realizat-o în cadrul proiectului AGRICONS, am avut parte de mulți parteneri, care nu numai că ne-au fost alături, ci au și promovat, în mod deosebit, acest proiect în beneficiul mediului de afaceri de pe malul stâng și malul drept al Dunării. Mă bucur foarte mult că acest proiect și-a arătat utilitatea“, a afirmat președintele ARIES Oltenia, Gabriel Vlăduț.
Piața virtuală AGRICONS reprezintă un instrument modern ce a avut drept scop consolidarea dezvoltării economice a zonei transfrontaliere România-Bulgaria. Județele vizate din punct de vedere agroalimentar și al construcțiilor au fost Dolj și Olt, respectiv districtele Montana, Vidin și Pleven.
Cu toate că proiectul a luat sfârșit, platforma creată va putea fi accesată în continuare atât de reprezentanții firmelor din România, cât și de cei din Bulgaria.
„Platforma este un mijloc de a conecta parteneri de pe malul stâng și malul drept al Dunării și de a face o ofertă către întreaga Europă privind produsele, echipamentele și sistemele care se realizează în această zonă. Dorim să promovăm, în continuare, firmele care produc respectivele echipamente, dar și zona în ansamblul său, pentru că este mai puțin cunoscută în restul Europei“, a adăugat președintele ARIES Oltenia.
Activitățile proiectului au cuprins înființarea unui grup de lucru, dar și elaborarea unui soft al pieței virtuale AGRICONS pentru promovare și instruire. Grupurile-țintă vizate au fost agenții economici care își desfășoară activitatea în zona transfrontalieră România-Bulgaria.
„Noi am încercat să instruim firmele cu privire la cum pot să-și dezvolte afacerile și să-și crească numărul de parteneriate, printr-o politică de marketing coerentă și corectă. Astfel că, în mai, au avut loc la Craiova două expoziții comune, România-Bulgaria, pe două teme distincte, una pe domeniul agroalimentar, iar cealaltă pentru construcții. Aceasta a fost o oportunitate pentru firmele prezente pentru că au putut să-și expună produsele și serviciile“, a spus Silviu Bratu, expert ARIES Oltenia.
Proiectul AGRICONS a fost implementat de ARIES Oltenia, pe parcursul a trei luni, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.
Madeline Neagoe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS