20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudent, suspectat că şi-a ucis mama cu maceta

Student, suspectat că şi-a ucis mama cu maceta

La aproape o săptămână de când au găsit-o înjunghiată în apartamentul său pe craioveanca Florentina Barbărasă, de 45 de ani, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj nu au reuşit să îl găsească pe principalul suspect, care este chiar fiul femeii, aşa că l-au dat în urmărire naţională.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reuşit să stabilească principalul suspect în cazul uciderii Florentinei Barbărasă, găsită înjunghiată vineri, 9 mai, în apartamentul său din blocul B04 din cartierul craiovean Craioviţa Nouă. Este vorba de fiul femeii, Ştefan Mihail Barbărasă, de 21 de ani, student în anul II la Ingineria Sistemelor Multimedia din cadrul Facultăţii de Automatică Craiova.
Vineri, în urmă cu o săptămână, poliţiştii craioveni erau anunţaţi prin 112 de fratele Florentinei Barbărasă despre faptul că a găsit maşina nepotului său în apropierea râului Jiu, la intrarea pe pod din direcţia Podari – Craiova, pe partea dreaptă. Bărbatul îşi sunase sora în mai multe rânduri, însă Florentina Barbărasă nu răspunsese la telefonul mobil. Vineri, după prânz, trecând prin zonă, bărbatul a observat maşina nepotului său, Ştefan Barbărasă, oprită pe malul Jiului. Pentru că maşina părea abandonată, acesta a sunat la 112, iar un echipaj de poliţişti de la Secţia 5 s-a dus la adresa familiei Barbărasă să vadă ce s-a întâmplat.
Când au intrat în apartament, oamenii legii au găsit-o pe Florentina Barbărasă moartă, căzută cu faţa în jos. Femeia avea pe corp şi pe cap mai multe răni, provocate, după cum s-a stabilit ulterior, cu o macetă cumpărată chiar de Ştefan Barbărasă. Arma crimei a fost găsită de criminalişti în locuinţa Florentinei Barbărasă.
În timp ce făceau cercetări la locul crimei, un vecin al familiei Barbărasă i-a abordat pe poliţişti şi le-a dat actele lui Ştefăniţă Barbărasă, dar şi cheile maşinii şi un rând de chei de la apartament. Actele şi cheile fuseseră găsite de o persoană într-o borsetă aruncată într-un tomberon din cartierul Craioviţa Nouă, iar în jurul orei 14.00 fuseseră lăsate la vecinii familiei Barbărasă.
În aceeaşi zi, oamenii legii au început căutările soţului femeii, Tudorel Barbărasă, de 47 de ani, dar şi a lui Ştefăniţă Barbărasă. Soțul femeii a fost găsit în Craiova, acasă la mama sa, unde plecase de duminică, 4 mai.

Ştefan Barbărasă, dat în urmărire

Fiul soţilor Barbărasă nu fusese găsit până ieri şi, între timp, după ce au examinat criminalistic probele găsite la locul crimei, procurorii doljeni au stabilit că băiatul este principalul suspect în acest caz de omor.
Anchetatorii au precizat pentru GdS că procurorul a dispus începerea urmăririi penale faţă de Ştefan Barbărasă. „A fost dispusă începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor calificat faţă de principalul suspect, care a fost dat în urmărire şi, în prezent, este căutat“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Joi, după şase zile de căutări, poliţiştii doljeni au făcut publică fotografia tânărului de 21 de ani şi cer sprijinul persoanelor care l-au văzut sau au informaţii despre locul în care se află Ştefan Barbărasă.
„Din verificările poliţiştilor craioveni a rezultat faptul că acesta nu a mai plecat niciodată de acasă fără să comunice acest lucru membrilor familiei. Persoana căutată se află sub tratament ce necesită administrarea zilnică de medicamente. Autoturismul tânărului dispărut a fost găsit abandonat, în apropierea râului Jiu, la intrarea pe pod din direcţia Podari – Craiova, pe partea dreaptă. Ultima dată când a fost văzut, acesta purta haine de casă – un trening de culoare gri“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
Semnalmentele tânărului de 21 de ani sunt: înălţime 1,80 metri, greutate 65 kg, constituţie astenică, ten deschis, păr şaten, ochi albaştri, fără semne particulare. Persoanele care îl văd pe Ştefan Barbărasă sunt rugate să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Suspectul, student de nota 10

Prof. dr. ing. Dan Selişteanu, prodecanul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică Craiova, a declarat, pentru GdS, că studentul Ştefan Barbărasă nu a avut nici o restanţă, iar în primul semestru al acestui an universitar a obţinut foarte multe note de 10. De altfel, Ştefan Barbărasă a încheiat primul an de facultate cu media generală peste 9.
„Ne-am uitat în dosarul lui de la admitere şi am observat că provine de la CN «Fraţii Buzeşti», ceea ce ne arată că a fost un elev foarte bun. Este un student normal, nici introvertit şi nici unul cu un comportament ieşit din comun. Dispariţia lui ne-a surprins şi pe noi“, a precizat prof. dr. ing. Dan Selişteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS