9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţi de canabis, obligaţi să taie iarba în Craiova

Traficanţi de canabis, obligaţi să taie iarba în Craiova

Doi tineri din municipiul Craiova, trimişi în judecată pentru trafic internaţional de droguri, au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj la câte doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare şi obligaţi să facă 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, la spaţii verzi sau într-un centru de asistenţă socială.
Alex Drăcea şi Daniel Ispas, ambii în vârstă de 22 de ani, din Craiova, au ajuns în arest pe 22 ianuarie, în urma unei acţiuni a ofiţerilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova –  Serviciul Antidrog, organizată sub coordonarea unui procuror DIICOT.
În dimineaţa zilei de 22 ianuarie, ofiţerii Antidrog au efectuat două percheziţii la locuinţele celor doi tineri craioveni, suspectaţi de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate aproximativ 550 de grame de rezină de canabis. Anchetatorii au precizat că, din cercetări, „a reieşit faptul că unul dintre suspecţi ar fi procurat droguri din Spania, pe care le-ar fi introdus în ţară prin intermediul autocarelor de transport de persoane, iar ulterior le-ar fi vândut, împreună cu cel de-al doilea suspect“.
După percheziţii, Drăcea şi Ispas au fost reţinuţi, iar în aceeaşi zi Tribunalul Dolj a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Procurorii au terminat destul de repede cercetările în acest dosar, iar la jumătatea lunii martie au şi dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri a celor doi inculpaţi, iar săptămâna trecută, Tribunalul Dolj i-a condamnat pe cei doi tineri la câte doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru faptele comise. În plus, judecătorii au hotărât ca cei doi inculpaţi să presteze „muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la Primăria Municipiului Craiova – Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fond Locativ Craiova sau la Serviciul Public de Asistenţă Medico – Socială Craiova, care urmează a fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Dolj“. Instanţa a mai hotărât ca Drăcea şi Ispas să fie eliberaţi din arest, dar şi distrugerea cantităţii de aproape 550 de grame de canabis.
Sentinţa dată de Tribunalul Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de către cei doi inculpaţi şi procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS