17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDecarom aduce soare şi sănătate în casa craiovenilor

Decarom aduce soare şi sănătate în casa craiovenilor

Cum este posibil ca un sistem de încălzire al locuinţei să fie, în acelaşi timp, şi un adevărat izvor de sănătate? La această întrebare ne-a răspuns Aurel Tobescu, administratorul Decarom Service din Craiova, care le propune craiovenilor să aducă soarele în casa lor.

-Să începem printr-o clarificare: Care este diferenţa între sistemele clasice de încălzire şi panourile radiante?
-Diferenţa majoră este aceea că, în timp ce sistemele clasice încălzesc aerul, sistemul folosit pentru panourile radiante duce la încălzirea obiectelor. De obicei, căldura ajunge în partea de sus a încăperii, fiind o diferenţă de cinci grade Celsius între tavan şi partea de jos a încăperii. În cazul unui panou radiant, încălzirea este uniformă. Acest sistem de încălzire are un randament de transformare a energiei electrice în căldură de peste 93%.

-Decarom Service are drept moto „Adu soarele în casa ta!“. De ce aţi ales acest slogan?
-Motoul nostru este legat de un tip special de panouri, panourile Sunjoy. Aşa cum sugerează şi numele (bucuria soarelui), acestea „aduc soarele în casa noastră“. Panourile Sunjoy se produc exclusiv în Coreea de Sud (patent unic), pe bază de turmalină. Să vă explic cum funcţionează. Turmalina este o rocă semipreţioasă care, încălzită, emite infraroşii, creând o căldură echivalentă cu cea a soarelui. De aceea, panourile au şi efectul cel mai puternic atunci când sunt aşezate pe tavan, în mijlocul încăperii – sunt poziţionate la fel ca soarele la amiază.

-Panourile Sunjoy sunt cunoscute ca având efecte terapeutice. Cum este posibil acest lucru?
-Într-adevăr, 60% dintre cei care le achiziţionează sunt atraşi, în primul rând, de acţiunea lor benefică asupra sănătăţii. Turmalina are proprietatea de a emite ioni negativi. Există numeroase tratamente ce au la bază ionii negativi, aceştia regăsindu-se în natură, mai ales în preajma cascadelor. La malul mării se regăsesc aproximativ 2.000 de ioni negativi/cm3. Un panou Sunjoy emite 2.238 de ioni negativi/cm3 şi acest fapt este certificat. Am putea spune că efectul asupra sănătăţii este asemănător cu cel pe care îl are aerul de mare. Beneficiile sunt numeroase: de la uşurarea respiraţiei, la efectul antiîmbătrânire, reducerea stresului, scăderea tensiunii arteriale până la prevenirea cancerului. Pe lângă toate acestea, graţie stratului de argint turnat pe partea din spate a panoului, apare şi efectul antibacterian (microbii sunt eliminaţi în proporţie de 99%!).

-Avantajele sunt, se pare, numeroase. Care sunt, însă, costurile implementării unui astfel de sistem?
-Investiţia în panouri este comparabilă cu investiţia în celelalte sisteme de încălzire şi are avantajul de a putea fi realizată în câteva ore. Preţul unui panou radiant porneşte de la 600 de lei, pentru categoria PRIMA, care are o garanţie de cinci ani şi o perioadă de viaţă de 10-15 ani. Panourile Sunjoy pornesc de la 1.400 de lei şi ajung până la 2.600. Termenul de garanţie este de zece ani, iar durata de viaţă este de peste 20, costurile de încălzire fiind reduse la jumătate faţă de orice alt sistem. Un panou este suficient pentru încălzirea unei încăperi, vine cu termostat, astfel că poţi seta temperatura dorită pentru fiecare încăpere, nu necesită proiecte de racordare, utilizare internă sau extindere de magistrală, precum o centrală pe gaz, de exemplu. Într-o zi, totul este montat. Pentru a avea confort termic, importantă este, însă, alegerea şi dimensionarea panourilor.
    
-Cum vă pot găsi cei interesaţi de acest sistem revoluţionar de încălzire?
-Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să se bucure de căldură şi de efectele sale asupra sănătăţii la showroomul din strada Bibescu nr. 33A, pe aleea către DISTRIGAZ SUD SA. De asemenea, ne pot contacta la numerele de telefon 0251 417.144 sau 0722.338.095.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS