14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeputatul Gheorghe Coman, arestat preventiv pentru 30 de zile

Deputatul Gheorghe Coman, arestat preventiv pentru 30 de zile

Deputatul Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, informează Mediafax.ro. Decizia luată în această seară de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în privinţa arestării lui Coman este definitivă.

Reamintim că demnitarul a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la şeful Direcţiei Sanitare din Buzău, Coman fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că şi-a folosit influenţa de lider de partid pentru a obţine bani şi alte foloase de la mai multe persoane din administraţia locală. Imediat după flagrant, acesta a fugit cu maşina de la locul faptei.

Pe 27 decembrie 2013, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea Ministerului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a lui Gheorghe Coman. În seara aceleiaşi zile, magistraţii ÎCCJ au decis ca deputatul Partidului Conservator (PC) Gheorghe Coman să fie cercetat în stare de libertate. Instanţa Supremă a respins cererea DNA de arestare preventivă, dispunând ca deputatul să fie cercetat în libertate, Coman primind în schimb interdicţia de a părăsi ţara. Recursul formulat de procurorii DNA a fost judecat astăzi, iar ÎCCJ a decis ca deputatul să fie arestat preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS