11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 10.000 de oameni, așteptați la Marșul pentru Basarabia

Peste 10.000 de oameni, așteptați la Marșul pentru Basarabia

Astăzi, la Bucureşti, se va desfăşura, de la ora 14.00, o mare manifestaţie pentru Basarabia, care va începe în Piaţa Victoriei, conform evz.ro.
Peste 30 de organizaţii din România, Moldova, SUA, Canada etc. reunite în Platforma Acţiunea Civică 2000) au desfăşurat o intensă activitate de mobilizare, atât în România cât şi în Republica Moldova, şi apreciază că peste 10.000 de oameni vor fi prezenţi la marşul care se va desfăşura pe traseul Guvern – Parlament (Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunilor Unite – Palatul Parlamentului (Parcul Izvor).
Manifestaţia, cea mai mare de acest fel de după 1989, vrea să impună Unirea României cu Basarabia ca obiectiv naţional prioritar pentru clasele politice de la Bucureşti şi de la Chişinău. Peste o sută de basarabeni au cusut timp de trei săptămâni un imens steag tricolor, lung de 1200 de metri, care va fi desfăşurat pe deasupra manifestanţilor. „Ni s-a spus că dacă vrem Unirea, atunci să o cerem”, a declarat Cristina Zelinschi, originară din Bălţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS