9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSusţinere din Gorj pentru proiectul Craiovei

Susţinere din Gorj pentru proiectul Craiovei

Primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, a semnat ieri, la Târgu Jiu, un parteneriat de colaborare cu autorităţile judeţene şi locale în vederea susţinerii demersurilor edililor craioveni de a obţine, în anul 2021, titulatura „Craiova, capitală culturală europeană“. Din partea autorităţilor judeţului Gorj, a semnat protocolul de susţinere Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, precum şi reprezentanţi a numeroase instituţii de cultură din judeţ, precum: Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“, Centrul pentru promovarea culturii tradiţionale, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, Direcţia pentru Cultură sau Centrul Municipal „Constantin Brâncuşi“. Reprezentanţii Primăriei Craiova şi cei ai judeţului Gorj au participat la o întâlnire de lucru la Sala Maură a Prefecturii Gorj, iar apoi au vizitat operele brâncuşiene din Parcul Central.

Au semnat la Masa Tăcerii

Documentul de colaborare şi susţinere a fost semnat din partea autorităţilor craiovene de către reprezentantul Asociaţiei „Craiova, capitală culturală europeană“. Protocolul a fost semnat chiar la Masa Tăcerii. Edilul Craiovei Olguţa Vasilescu a declarat că Ansamblul „Brâncuşi“ de la Târgu Jiu va fi „asul din mânecă“ pentru Craiova în competiţia cu celelalte oraşe din România intrate în cursa pentru titlul de capitală culturală europeană. Este vorba de: Timişoara, Iaşi şi Arad. La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a menţionat că municipiul Târgu Jiu va deveni mult mai vizibil prin asocierea cu proiectul iniţiat de autorităţile din Craiova.
„De mulţi ani municipiul Târgu Jiu vrea să devină un oraş turistic şi cultural. Prin această asociere vom avea de câştigat împreună. Ne dorim să câştige Craiova acest titlu şi cu ajutorul nostru. Pe lângă ce am semnat azi mai avem multe de făcut. Dosarul pentru includerea Ansamblului «Brâncuşi» pe Lista UNESCO va fi gata la sfârşitul lunii august şi va fi depus pe 15 noiembrie“, a spus Cârciumaru. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a precizat că Gorjul va avea multe de oferit în acest parteneriat, având în vedere potenţialul turistic pe care îl are în diferite domenii.
„Avem turism monahal, agroturism, turism de aventură, Brâncuşi, Rânca, Transalpina, întreaga zonă montană. Putem realiza pachete integrate turistice împreună cu Doljul, să legăm muntele de Dunăre“, a precizat Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS