14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudent la Teologie, condamnat pentru ucidere din culpă

Student la Teologie, condamnat pentru ucidere din culpă

Tânărul din localitatea doljeană Gherceşti, care a accident mortal un bărbat cu maşina pe care o conducea şi a fugit de la locul faptei, şi-a recunoscut vina şi a fost condamnat de Judecătoria Craiova la doi ani de închisoare cu suspendare.

În seara zilei de 8 decembrie, anul trecut, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că, pe DJ 641, în localitatea doljeană Gherceşti, s-a produs un accident de circulaţie mortal, iar autorul a părăsit locul faptei. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Biroului Rutier Craiova, care a stabilit că victima accidentului era Fănel Casangiu, de 40 de ani, din localitate. Oamenii legii au început apoi investigaţiile pentru identificarea şoferului vinovat. Criminaliştii au adunat probe de la locul faptei în vederea identificării autorului accidentului, cele mai importante fiind un căpăcel din spoilerul faţă, cel care se scoate pentru a se înfileta cârligul de remorcare, dar şi un fragment din bara de protecţie din partea faţă a maşinii, care se rupsese în momentul în care trecuse peste victimă. Ulterior, specialiştii şi-au dat seama că elementele de caroserie provin de la un Opel Astra sau un Opel Meriva, iar poliţiştii au constituit un cerc de suspecţi.
A doua zi, pe 9 decembrie, a şi fost stabilită identitatea autorului accidentului. Şoferul căutat era Marius Soreanu, de 22 de ani, student în ultimul an la Facultatea de Teologie din Craiova. Maşina pe care o condusese şi cu care îl accidentase mortal pe Casangiu, un Opel Meriva, a fost descoperită în grajdul casei din Gherceşti în care locuia Soreanu. După audierea martorilor şi a autorului accidentului, oamenii legii au reuşit să stabilească filmul faptelor: un consătean al victimei le-a povestit poliţiştilor că îl văzuse pe Casangiu căzut în drum înainte de producerea accidentului. A mers la bărbat, care părea băut, şi a încercat să-l scoată în afara drumului, însă Casangiu l-a repezit şi i-a zis că se descurcă singur. Câteva minute mai târziu, studentul Soreanu nu l-a observat pe bărbatul căzut în mijlocul străzii şi a trecut cu maşina peste el. Când a realizat că a lovit un om, tânărul s-a speriat şi a fugit de la locul accidentului, dar s-a întors câteva minute mai târziu pentru a vedea în ce stare este victima. I-a găsit însă pe poliţişti, care ajunseseră deja la locul accidentului, şi nu a mai oprit. Pe 13 decembrie, Soreanu a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar pe 1 februarie a fost eliberat din arest.

Doi ani cu suspendare

La jumătatea lunii martie, tânărul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar marţi a fost condamnat. Procesul a durat destul de puţin pentru că inculpatul şi-a recunoscut faptele pentru a beneficia de o pedeapsă mai mică. Judecătoria Craiova l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea celor două infracţiuni. Judecătorii au luat act că rudele victimei nu s-au constituit părţi civile în proces, prejudiciul fiind acoperit integral de tânărul din Gherceşti.
Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova atât de inculpat, cât şi de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS