17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrupare de carderi, la rejudecare

Grupare de carderi, la rejudecare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţi, rejudecarea de către Curtea de Apel Craiova a dosarului în care zece craioveni, printre care Cosmin Camen, zis Lale, şi Ilie Pară, poreclit Elvis, au fost condamnaţi pentru comiterea de infracţiuni cu carduri de credit

Craiovenii Gabriel Vanghelie, Marcel Petrovici, Nicolae Stănescu, Ionel Gherganu, Cosmin Ionescu, Ştefăniţă Mandă, Narcis Cîţă şi Emil Vladu, Cosmin Camen şi Ilie Pară au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT din Craiova la sfârşitul lunii octombrie 2011, toţi fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deţinere de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică sau efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
În urma anchetei, procurorii au stabilit că membrii grupului au obţinut datele de pe 115 carduri ale unor cetăţeni italieni, au falsificat cardurile şi au „tras“ de pe ele aproximativ 50.000 de euro. În rechizitoriul întocmit, procurorii DIICOT au consemnat că, „coroborând întreg materialul probator, s-a constatat că liderul grupului este inculpatul Camen Cosmin, acesta fiind persoana care a încredinţat cardurile în vederea efectuării tranzacţiilor frauduloase, fiind totodată şi beneficiarul final al sumelor ridicate“.
În acelaşi an, pe 19 decembrie, cei zece inculpaţi au fost condamnaţi de judecătorii Tribunalului Dolj: Camen a primit cinci ani de închisoare, la care s-a adăugat o pedeapsă neexecutată de un an, iar Vanghelie, Petrovici, Stănescu, Ionescu, Mandă şi Vladu s-au ales cu câte cinci ani de închisoare. Şi Gherganu a fost condamnat la cinci ani, însă judecătorii au hotărât să execute şi o pedeapsă mai veche, acesta urmând să stea opt ani şi şase luni după gratii. Pară şi Cîţă au fost condamnaţi la trei, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost atacată cu apel de inculpaţi, iar pe 28 mai, anul acesta, Curtea de Apel Craiova a păstrat pedepsele date de Tribunalul Dolj inculpaţilor. Excepţie a făcut Vladu, căruia i-a fost redusă pedeapsa cu doi ani.
A urmat recursul, care s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care s-a pronunţat marţi. Judecătorii au decis să retrimită dosarul Curţii de Apel Craiova pentru a fi rejudecat şi au menţinut arestarea preventivă pentru inculpaţii care sunt însă în arest – Camen, Vanghelie, Stănescu, Gherganu, Petrovici şi Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS