17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutoturisme furate, depistate în vamă

Autoturisme furate, depistate în vamă

Două autoturisme furate din Portugalia şi Spania au fost indisponibilizate de poliţiştii mehedinţeni de la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II , în urma unor acţiuni de combatere a traficului internaţional de autoturisme furate. Este vorba despre un Audi A6 şi un Ford Mondeo, în valoare de 90.000 de lei.    
Primul autoturism depistat a fost un Audi A6, la volanul căruia se afla un tânăr de 24 de ani, care le-a prezentat poliţiştilor de frontieră documente ale autoturismului ce nu păreau în regulă. La verificarea în baza de date, s-a stabilit că autoturismul era furat din Portugalia, din anul 2008.
„La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II au depistat un autoturism Audi A6 despre care aveau date că este furat din Portugalia. Având suspiciuni cu privire la modul de deţinere al autovehiculului de către conducătorul acestuia, Florin H., de 24 de ani, poliţiştii de frontieră au efectuat un control al documentelor autoturismului. S-a stabilit că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Portugalia din 9.07.2008“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Autovehiculul, în valoare de 70.000 de lei, a fost confiscat, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului portughez, în timp ce şoferul mehedinţean s-a ales cu dosar penal pentru tăinuire la furt.
Câteva ore mai târziu, poliţiştii au oprit la control în Punctul de Trecere al Frontierei Porţile de Fier II, pe sensul de ieşire din România, pe conducătorul unui autoturism Ford Mondeo, înmatriculat în Spania. La controlul documentelor autoturismului, condus de un tânăr, de 27 de ani, din Drobeta Turnu Severin, poliţiştii au constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Spania, din 2011. Autoturismul, în valoare de 20.000 de lei, a fost indisponibilizat de poliţişti până la definitivarea cercetărilor. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal faţă de conducătorul auto, pentru tăinuire la furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS