19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMetodă de ultimă generaţie pentru fraudarea examenului

Metodă de ultimă generaţie pentru fraudarea examenului

O absolventă a Liceului din Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi „s-a pregătit“ pentru proba scrisă la limba şi literatura română cu un ceas performant în a cărui memorie avea salvate comentariile şi testele rezolvate pentru examen. Un astfel de accesoriu costă între 200 de lei şi chiar 100 de euro şi este folosit de obicei de oamenii de afaceri.
Iniţial, în cazul elevei din Baia de Aramă, aparatul nu a reprezentat motiv de suspiciune pentru profesorii supraveghetori. Arăta ca un ceas normal, însă supraveghetorii au început să îşi pună semne de întrebare atunci când eleva l-a dat jos de pe mână şi l-a pus în bancă.
„La solicitarea supraveghetorilor din sala de examen, am văzut că o candidată avea în bancă un ceas pe care îi rulau teste rezolvate la limba română. Nu am mai întâlnit până acum astfel de tehnici de copiere“, a declarat Daniel Titel, vicepreşedintele comisiei de bacalaureat a Liceului din Baia de Aramă.
Tânăra a încercat să explice comisiei că este o greşeală şi că este un simplu ceas, însă lacrimile acesteia nu i-au convins pe profesori. Ceasul cu afişaj a ajuns şi la inspectorul general al ISJ Mehedinţi, Emil Mirică. „Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de metodă de copiere şi nu ştiam că există aşa ceva. Chiar dacă este electronic, tot tentativă de fraudare a examenului este şi va fi pedepsită ca atare, adică excluderea din examen şi interzicea participării la sesiunea din toamna acestui an şi a sesiunii din vara anului viitor. Cei prinşi vor putea susţine din nou examenul de bacalaureat în toamna anului 2013“, a declarat inspectorul Emil Mirică. În Mehedinţi, la proba de limba şi literatura română au lipsit 50 de candidaţi.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS