11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrima ediţie Craiova CoverFest, un succes

Prima ediţie Craiova CoverFest, un succes

Prima ediţie a festivalului Craiova CoverFest a reunit săptămâna trecută artiştii locali pe scena Casei de Cultură a Studenţilor,
în faţa a 400 de persoane

Gândit ca un concert de tip „tribute night“, în care trupele au cântat melodiile unor nume de rang internaţional, evenimentul s-a bucurat de receptivitate din partea publicului craiovean, care a înfruntat canicula şi a lăsat fotbalul european deoparte pentru a lua parte la prima ediţie de CoverFest.
Seara a debutat cu un moment special, pregătit de Ela Danhi. Interpreta craioveană a spart gheaţa cu câteva melodii evergreen cântate într-o formulă de acompaniament inedită, cu pian şi contrabas. Instrumentaţia a fost asigurată de un duo tată-fiu: Gabriel Sandu, la pian, şi Adrian Sandu, la contrabas. Cei trei au primit aplauze la scenă deschisă.
A urmat trupa Sin Cup, cu cântecele Moloko. La intrarea pe scenă, membrii erau uşor timoraţi, aflându-se abia la a doua cântare. Formaţia s-a descurcat, însă, excelent, iar Berta, solista Sin Cup, a plusat prin eleganţa sa la crearea unui moment foarte agreabil.
Publicul s-a dezlănţuit o dată cu Red Cat Bone, reacţionând imediat la auzul hiturilor The Doors. Spiritul rock a însufleţit sala, care a cerut, la finalul recitalului, un bis.
Atmosfera se încinsese deja când au început să cânte cei de la No Antidote. Nico, solista trupei, şi-a făcut apariţia purtată pe umeri de viitorul său soţ, într-o ţinută tipică pentru momentul Pink pregătit, cu fustă scurtă, dresuri rupte şi coafură îndrăzneaţă. Ca de obicei, No Antidote s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, având o prestaţie excelentă.
Finalul a fost marcat de tributul Phoenix, pregătit de băieţii de la Magazinul de Muzică, iniţiatorii evenimentului. Cum era de aşteptat, piesele legendarei trupe a rockului românesc au electrizat publicul. Oamenii au cântat alături de formaţie, au dansat, s-au urcat pe mese şi, bineînţeles, au aclamat la sfârşitul recitalului.
Magazinul de Muzică a revenit pe scenă, însă i-a invitat alături pe toţi ceilalţi artişti ai serii, într-un moment care a condensat spiritul fratern al evenimentului şi a fost primit cu minute în şir de aplauze. Astfel a luat sfârşit o seară fantastică, dedicată exclusiv trupelor locale, prima de acest fel din Craiova.
Când au demarat acest proiect, iniţiatorii sperau să realizeze un eveniment care să pună reflectorul pe formaţiile oraşului şi să atragă publicul craiovean către o muzică de calitate. Probabil că la final, când toţi artiştii se ţineau de umeri în faţa unei săli care îşi arăta recunoştinţa pentru seara oferită, au simţit că şi-au atins scopul: „A fost o seară foarte reuşită, în care toate au funcţionat cum trebuie (recitaluri, sunet, lumini, barurile mobile). Cu siguranţă a fost un succes şi deja începem să ne gândim la ediţia a II-a“, ne-a mărturisit Sorin Pătru, toboşarul Magazinului de Muzică.
CoverFest a fost organizat de Magazinul de Muzică, în colaborare cu Korona Music Club şi Casa Studenţilor din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS