19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei jandarmi răniţi într-o confruntare politică

Trei jandarmi răniţi într-o confruntare politică

O manifestare politică dintr-o comună din judeţul Mehedinţi a degenerat şi trei jandarmi au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, 15 civili au fost reţinuţi, iar alte 35 de persoane sunt în continuare căutate

Comuna Vânjuleţ s-a transformat în câmp de luptă luni seară, când candidatul unei formaţiuni politice a venit să-şi prezinte platforma electorală în căminul cultural din localitate. Din senin, aproximativ 50 de persoane ce susţineau altă formaţiune politică s-au năpustit cu pietre şi bolovani asupra contracandidaţilor.
O echipă mixtă formată din doi poliţişti şi doi jandarmi au încercat să aplaneze conflictul, iar furia mulţimii s-a revărsat pe oamenii legii. Duba Jandarmeriei a fost distrusă de loviturile pietrelor, iar trei oameni ai legii au fost luaţi de medici şi duşi la spital.
„Deocamdată, nu cunoaştem motivul pentru care a început scandalul, noi am fost solicitaţi să intervenim în sprijinul colegilor. Am înţeles că, în timpul confruntării, câţiva dintre colegii noştri au fost loviţi cu pietre. Vom vedea despre ce este vorba şi vor fi luate toate măsurile care se impun în astfel de cazuri. Trebuie să identificăm toate persoanele care au stârnit conflictul“, a declarat Vasile Erceanu, colonel la IJJ Mehedinţi.
15 civili au fost reţinuţi de ofiţerii DPIR, iar unii dintre cei chemaţi la postul de poliţie au spus că scandalul ar fi fost instrumentat de primarul comunei.
„Totul s-a întâmplat din cauza domnului primar, pentru că aşa înţelege dânsul că trebuie să fie făcută campania electorală. Noi ne aflam la căminul cultural, unde urma să fie lansat candidatul unei formaţiuni, când oamenii de la social şi cei care au datorii la domnul primar au intrat peste noi cu pietre, bolovani, apoi au venit după noi în primărie, au spart maşinile jandarmilor. Noi nu am făcut nimic rău, voiam doar să ne susţinem candidatul“, a spus un localnic ce a fost chemat la poliţie.
De frica mulţimii, jandarmii s-au refugiat în sediul primăriei până la sosirea întăririlor, iar aici bătăuşii au folosit gaze lacrimogene şi un extinctor.
„Am fost informaţi că în localitatea Vânjuleţ are loc un conflict între două grupuri de persoane. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii şi jandarmii care formau echipa operativă au fost atacaţi cu pietre şi cu extinctoarele care se aflau în primărie. După sosirea întăririlor, persoanele recalcitrante au fost identificate şi conduse la poliţie. Se pare că a fost vorba despre o adunare publică unde ar fi trebuit să fie lansat candidatul unei formaţiuni politice. În urma conflictului, trei jandarmi au fost răniţi“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au preluat cazul şi îi caută pe ceilalţi bătăuşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS