11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGeorge Banu revine la SpectActor

George Banu revine la SpectActor

Omul de teatru George Banu revine în Bănie la Întâlnirile SpectActor găzduite de Teatrul Naţional „Marin Sorescu“. Evenimentul va avea loc duminică de la ora 11.00, în sala „I. D. Sîrbu“. Dacă în luna octombrie a anului trecut George Banu a conferenţiat în faţa celor prezenţi despre „De ce venim la teatru?“, duminică, aceasta va încerca să răspundă la întrebarea „De ce plecăm de la teatru?“. Moderatorul conferinţei va fi secretarul literar al Naţionalului craiovean, Nicolae Coande.
George Banu, profesor de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle (Paris) și un eseist de reputație mondială, și-a dedicat opera critică regiei moderne și figurilor ei exemplare (Brook, Strehler, Grotowski etc.). Este președinte de onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, Doctor Honoris Causa al mai multor universități europene şi are în palmares numeroase premii.
Întâlnirile SpectActor reprezintă deja un eveniment cultural important, inițiat în 2009 de directorul Mircea Cornișteanu. Aceste conferințe și-au propus să aducă în fața unui public cultivat, inclusiv tânăr, diferite personalități ale culturii românești contemporane, în dorința de a stabili un dialog pe coordonate umaniste.
Preţul unui bilet de intrare costă zece lei şi poate fi cumpărat de la agenţia teatrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS